Odisco pakt belangrijke punten

Olland - Tweede paasdag werd de veldcompetitie hervat. Odisco mocht naar Rietvogels in Riethoven. Onder een prachtige blauwe lucht en een warm zonnetje zou Odisco proberen de punten te pakken.

Momenteel staat Odisco op de tweede plek van de veldcompetitie, maar door meerdere langdurig afwezigen is de prioriteit het zo snel mogelijk veilig stellen van lijfsbehoud geworden. Daarvoor moest er gewonnen worden. Odisco speelde een sterke eerste helft, waar het vooral verdedigend Rietvogels de baas was. Na 13 minuten stond er 0-3 op het scorebord. Pas na 15 minuten kreeg Odisco een doelpunt tegen. Odisco liet zelf helaas wat kansjes liggen, waardoor het niet heel ver weg kon lopen tot de rust. Ruststand 2-5.
In de rust werd de dames verteld scherp te blijven: de wedstrijd was nog niet gewonnen. Door iets meer te bewegen (ondanks de warmte), zouden er meer kansen gecreëerd kunnen worden. Na rust scoorde Odisco meteen en was het verschil 4 doelpunten. Rietvogels gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam snel bij naar 5-6. Het resterende deel van de wedstrijd was erg spannend, maar Odisco bleef steeds 1 of 2 doelpunten voor staan. In de allerlaatste seconde wist Meike Leenderts, die haar rentree in het eerste maakte, de 8-10 te maken en gingen de punten mee naar Olland.
Odisco speelde vandaag met vlagen goed en wist steeds op de juiste momenten te scoren. Hierdoor kwam de overwinning niet in gevaar. Odisco doet hiermee zeer goede zaken voor de stand en is nu al zo goed als zeker van lijfsbehoud. 12 mei speelt Odisco thuis om 12:00 tegen de koploper Melderslo.