Odisco handhaaft zich

Olland - Odisco moest de laatste wedstrijd tegen Oxalis winnen om twee beslissingswedstrijden voor degradatie te ontlopen.

Odisco begon gespannen aan de wedstrijd. De nodige kansen werden gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp. Verdedigend stond Odisco goed en er werd bijna niets weggegeven. Na 20 minuten was de stand 2-2. Oxalis wist toen twee keer snel te scoren en kwam 7 minuten voor rust op 2-4. In de laatste minuten waren er wel weer kansen voor Odisco, maar deze zaten niet, waardoor de dames gingen rusten met een stand van 2-4.

In de rust werd de dames verteld vooral vertrouwen te houden en met dezelfde overtuiging te schieten als afgelopen training. Door het achter-verdedigen van de tegenstander kreeg de thuisploeg de ruimte en moest daar de juiste keuzes in maken.

Begin tweede helft gaf hetzelfde beeld: veel kansen, maar de bal leek er maar niet in te willen. Na 10 minuten was het 3-5. Maar vanaf de 14e minuut vond Odisco het vertrouwen en piekte op het juiste moment: in 10 minuten tijd werd er zes keer gescoord en zo een 9-5 voorsprong gepakt. Daarna was het een kwestie van slim spelen en zorgen dat de winst niet in gevaar kwam. Dat deed Odisco en behaalde een eindstand van 10-8.

Odisco heeft zich deze wedstrijd kunnen handhaven door er als team in te blijven geloven en hard voor elkaar te werken. Door deze winst blijft Odisco in de overgangsklasse en begint na volgende week aan het voorbereiden van de tweede helft van het buitencompetitie. Maandag 22 april speelt Odisco uit tegen in Riethoven de eerste wedstrijd op het veld.