Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0a69f8
Sport

Concordia terug op nationaal podium

Sint-Oedenrode - Op zondag 17 maart was het tijd voor de grote finale in de ereklasse voor teams in handboogschietend Nederland. Vanaf september begon het eerste team van HBV Concordia aan haar indoorseizoen. Een reeks van zeven competitiewedstrijden werden verschoten waar Jos de Vries, Chrislaine van den Berk, Willem Nijssen en Rick van den Oever goed uit de startblokken kwamen en er met de winst vandoor gingen in regio 111. 

De volgende stap was het rayonkampioenschap in Eerde. In dit rayonkampioenschap komen de beste twaalf teams uit één van de vier Nederlandse rayons samen om te strijden voor hun plekken in de eindfinale: het Bondskampioenschap. Voor Concordia hield het in dit rayonkampioenschap helaas op bij een bronzen medaille. Niet wat zij hadden gehoopt, maar toch wat eremetaal om mee naar huis te nemen. Door hun uitstekende kwalificatie stroomden zij wel met gemak door naar het Bondskampioenschap in Middelbeers. 
De twaalf beste clubteams uit héél Nederland stonden op 17 maart aan de lijn. Een kwalificatieronde van zestig pijlen zou uitmaken welke acht teams er doorgingen naar de eliminatierondes. Concordia kende een hobbelige kwalificatieronde met uiteindelijk een vijfde plek als gevolg. De eerste ronde eindigde in een gelijkspel tegen het team uit Stramproy die met een shootoff in het voordeel van Concordia werd beslist. Bij een shootoff schiet iedere schutter uit het team een pijl. Het team met de hoogste score in deze shootoff wint. Is de stand gelijk, dan wordt er gekeken naar de pijl die het dichts bij het midden zit. Het was voor Concordia al zeker dat zei voor een medaille mochten schieten. Helaas werd de halve finale wederom beslist in een shootoff tegen het sterke Boekel, dit keer niet in het voordeel van de Rooienaren. De laatste wedstrijd om de bronzen plak werd verschoten tegen het jonge en ijzersterke Rotterdam. Gelukkig voor Concordia bleek Rotterdam die dag niet ijzersterk en won Concordia wederom met een shootoff. HBV Concordia ging in de ereklasse indoor Recurve met een bronzen medaille naar huis op het nationaal podium.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!