Rechtsonder aan het water komen enkele luxe bungalows te staan
Rechtsonder aan het water komen enkele luxe bungalows te staan

Camping de Kienehoef in Qatarese handen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Camping de Kienehoef is overgenomen door Qatar Investment Holding (QiH), een investeringsmaatschappij uit Qatar die de afgelopen jaren in Europa naam maakte met de aankoop van ambitieuze projecten.

QiH heeft een optie genomen op de camping, aanstaande maandag vindt de officiële overdracht plaats en zijn de ontwerpen van luxe bungalows te zien in de kantine van de camping. "Een mijlpaal" aldus camping-eigenaar Ron van Rooij, die overigens het komend seizoen als voorheen het toezicht en de lopende zaken op de camping blijft waarnemen.

Wat verandert er voor Rooi? "Voor de vaste bewoners van de huidige bungalows verandert er in ieder geval niks" verzekert Van Rooij met klem. "Dat geldt ook voor onze andere relaties waarmee wij langdurige verplichtingen hebben. Dat zou ook niet anders kunnen. De huurbeschermings-wetgeving in Nederland is zo sterk dat ook bij faillissement en zelfs overlijden van de verhuurder de rechten van de huurders gewoon doorlopen."

Wat gaat er dan wél veranderen? Daarvoor verwijst Van Rooij naar Felix Hassan Almoez, zaakgelastigde namens QIH. Hij spreekt maar liefst vier talen, waaronder Nederlands, en is bij het gesprek aanwezig. "Onze corebusiness is vastgoed, maar we zijn aan het onderzoeken of er in de recreatiebranche ook een verdienmodel zit. Toen de Kienehoef de Camping2be award in de wacht sleepte viel ons oog op hen. Want als je zoiets uitprobeert, wil je natuurlijk een 'best practice'. In die zin is dit voor ons een pilot. We gaan er een aantal luxe bungalows bouwen, in principe voor iedereen maar enkele worden gereserveerd voor onze relaties uit het Midden-Oosten. Er komen zowel koop-als huurbungalows. De meest luxe komen aan de recreatieplas, waarvan dan een deel wordt afgescheiden. En ja, er blijft ook volop ruimte voor kampeerders, anders heeft dit als pilot in de recreatiebranche natuurlijk geen zin."