Frank van der Heijden en Maikel van der Velden bij het nieuwe stroompunt.
Frank van der Heijden en Maikel van der Velden bij het nieuwe stroompunt.

Rooi krijgt eerste hybride brandweerwagen van Nederland

Algemeen

Sint-Oedenrode - De brandweer van Sint-Oedenrode heeft een primeur. Zondag ontvangt het korps de eerste hybride brandweerwagen van Nederland.

In heel Nederland krijgen tien korpsen de beschikking over een hybride blusvoertuig. Omdat gemeente Meierijstad het snelst een aanvraag indiende, wordt de eerste wagen in Sint-Oedenrode geleverd. De andere gemeenten - waaronder o.a. Hendrik Ido Ambacht, Hengelo en Bergen aan Zee – krijgen de komende weken een zelfde type auto.

"Het zal even wennen zijn om er mee te rijden, maar we zijn erg enthousiast. Dit past perfect in de tijdsgeest van duurzaamheid en daar dragen we graag ons steentje aan bij", vertelt Frank van der Heijden namens de Rooise brandweer. Maikel van der Velden is al jaren brandweerman in Sint-Oedenrode. Hij mocht de wagen onlangs testen in Hengelo, met het daar gevestigde korps. "In principe is alles hetzelfde", vertelt Maikel. "Maar hij is veel geruislozer en dat is een raar idee wanneer je in de auto zit."

De Rooienaar heeft nog een verrassing in petto voor de Rooise bevolking. "De hele maand april mogen mensen bij de kazerne gratis hun elektrische auto opladen. Dat kan vanaf maandag. Dan staat ook de nieuwe hybride wagen klaar ter bezichtiging. Iedereen is welkom." Zondag komt het Rooise korps in besloten kring bijeen om de brandweerauto in ontvangst te nemen.