Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f752da
Foto:
Politiek Meierijstad

Definitieve uitslag verkiezingen Waterschap De Dommel

Woensdag 20 maart vonden verkiezingen plaats voor het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Vandaag werd de definitieve uitslag van deze verkiezingen bekend gemaakt. Het nieuwe algemeen bestuur wordt donderdag 28 maart officieel geïnstalleerd.

Waarnemend watergraaf Lex Huijbers: "De waterschapsverkiezingen hebben veel meer aandacht gekregen dan vier jaar geleden. Dat zie ik als een erkenning van het belang van het waterschapswerk. De opkomst steeg met bijna 8% naar 46,7%. Daar ben ik dik tevreden over. Het is een mooie score voor ons gebied met veel stedelingen waar de opkomst wat onder het gemiddelde ligt. Zo was de opkomst in Tilburg 39,8% en in Eindhoven 41,6%."

De definitieve uitslag op lijstniveau is als volgt:
( ) = aantal zetel in 2015

Naam partij - Aantal zetels
Lijst 1 Water Natuurlijk 8 (6)
Lijst 2 CDA 4 (5)
Lijst 3 VVD 4 (4)
Lijst 4 Partij van de Arbeid 3 (4)
Lijst 5 50PLUS 2 (2)
Lijst 6 Werken aan Water 1 (1)
Lijst 7 AWP niet politiek wel deskundig 1 (1)
Lijst 8 ChristenUnie 0 (-)
Lijst 9 Ouderen Appèl - Hart voor Water 0 (-)

Verschil voorlopige en definitieve uitslag
Er is een verschil in de zetelverdeling tussen de voorlopige en de definitieve uitslag. Het CDA heeft vier zetels in plaats van drie behaald en het Ouderen Appèl - Hart voor Water behaalt geen zetel. Het verschil is ontstaan door een invoerfout op een stembureau van de gemeente Eindhoven. Deze invoerfout heeft voor een verkeerd totaal van het aantal stemmen gezorgd. De gemeente Eindhoven zal bij toekomstige verkiezingen een extra controle inbouwen om grote verschillen tussen de voorlopige en definitieve uitslag te voorkomen. Inmiddels zijn alle gegevens van de waterschapsverkiezingen in de gemeente Eindhoven onderzocht en zijn deze nu correct.

Samenstelling nieuw algemeen bestuur
Het nieuwe algemeen bestuur telt 30 leden. De inwoners konden stemmen voor de categorie ingezetenen (23 leden). De overige categorieën (natuurterreinen, bedrijven en agrariërs) zijn aangewezen door hun belangenverenigingen. Het nieuwe algemeen bestuur telt 19 mannen en 11 vrouwen. Van de huidige bestuursleden keren er 21 terug in het nieuwe waterschapsbestuur. Er zijn 9 nieuwe leden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!