Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f5928e
Sport

Kleine nederlaag Attaque 2, kleine overwinning Attaque 3

Sint-Oedenrode - In de strijd tegen degradatie heeft Attaque 2, ondanks een nederlaag goede zaken gedaan. Attaque 3 behaalde een prima overwinning, maar zag zijn concurrent uitlopen in de strijd om het kampioenschap.

Attaque 2 stond voorafgaand aan de ontmoeting tegen ROTAC '82 2 gedeeld derde, terwijl de Rossumse tegenstander tweede staan en om het kampioenschap strijden. Toch ging het Rooise drietal met vertrouwen naar Rossum, omdat de ontmoeting van eerder dit seizoen gelijk op ging. Leon Huijberts eisde in ieder geval het eerste punt op na een solide overwinning. Stefan Kerk was ook dichtbij, maar zag zijn 'ROTAC-complex' terugkomen; hij werd opnieuw met twee punten verschil in de vijfde game verslagen. Cliff van Driel moest zijn eerste pot ook aan de tegenstanders laten. De wedstrijd verliep moeizaam voor Attaque en nadat het dubbel verloren ging, stond het al 3-1. Leon deed daarna wat terug en Cliff trok vervolgens de stand gelijk. Stefan kon daarna een voorsprong realiseren, maar hij verloor opnieuw met twee punten verschil in de vijfde. De hoop op een gelijkspel was er nog, maar na verliespartijen van Leon en Cliff stond het 6-3. Stefan kon zich ontdoen van zijn 'complex' en won zijn laatste pot in vijf games, waardoor de ontmoeting uiteindelijk met 6-4 verloren werd. De twee concurrent van het tweede verloren echter met 9-1 en 10-0, waardoor er winst geboekt is in de stand. Wel staat het team nu vierde.

Attaque 3 trad aan tegen de 'buurman' Best 2. De thuiswedstrijd tegen de tegenstanders van afgelopen vrijdag ging met 7-3 gewonnen. Zo'n resultaat zou nu ook prima uitkomen in de kampioensstrijd met koploper ATTC '77 4. De eerste twee punten stonden in ieder geval snel op het bord: Nick van Galen en Henry van Casteren waren succesvol in hun eerste pot. Bram van Galen verloor zijn eerste partij, zei het tegen de op papier hoogst aangeschreven speler van de competitie. Attaque liep daarna verder uit. Het dubbel was succesvol en Nick ging door met winnen. Een behoorlijk ruime overwinning leek in de maak, maar Best was nog niet verslagen. De 'buurmannen' pakten drie partijen achter elkaar en Attaque moest oppassen, zodat het niet alsnog verrast zou worden. Dat gebeurde uiteindelijk niet: Nick van Galen won de topper van de kopman van Best staat nu op 15 uit 15. Henry van Casteren klaarde de klus en won dus uiteindelijk twee partijen in zijn rentree na een vervelende nekblessure. De eindstand van de ontmoeting tussenbeiden eindigde dus in 4-6 voor de Rooise mannen. Concurrent ATTC won echter met 9-1, waardoor het verschil tussen de Aarle-Rixtelse en Rooise mannen nu 6 punten bedraagt.

Attaque 1 zou normaal gesproken tegen TTVE 1 spelen, maar deze wedstrijd is naar 26 april verzet. Doordat de andere teams wel punten pakten, staat de Rooise vaandelploeg nu onderaan, maar de verschillen zijn erg klein.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!