Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 228465
Sport

VV Nijnsel overleeft aanslagen

Nijnsel / TVE Reclame 1 was afgelopen zondag op bezoek bij SDDL, aan de rand van de polder. Uw correspondent was enigszins verlaat omdat hij in plaats van Demen, Yemen op zijn TomTom had ingebracht en dat ligt toch duidelijk ergens anders. Het sportpark lag er zonnig bij: de vogels floten naar hartenlust en als je goed luisterde hoorde je nog ergens de uil van Minerva krassen.

Zo'n eerste kwartier stelt meestal weinig voor, ook nu. Beetje afwachten, balletje breed. Vanaf de 16e minuut ontvlamde de wedstrijd echter: Stefan Hulsen werd gevloerd in de zestien en hij verzilverde zelf de pingel. In de 35e minuut werd op het middenveld knullig balverlies geleden; de bal kwam bij de spits van SDDL, die zag een klein gaatje naast de Nijnselse doelman en daar prikte hij de bal ook binnen: 1-1 en tevens de ruststand.
Amper vijf minuten na de thee timede een verdediger van de gastheren verkeerd en de bal zeilde tot afgrijzen van de thuisclub over de mis graaiende keeper: 1-2.
Daarna gingen bij de thuisclub alle remmen los en grossierde zij in (forse) overtredingen. De zon scheen weliswaar maar het regende kaarten. Raar genoeg allemaal van dezelfde kleur. Praktisch elke Nijnselse aanval werd gestuit door een stevige overtreding. Kortom, een laatste halfuur om snel te vergeten. De kansen om 1-3 te maken werden alle vakkundig om zeep geholpen en zodoende hield Nijnsel de gastheren in het zadel. Coach De Wert wisselde nog waarbij hij preludeerde op een wanhoopsoffensief van SDDL. Dit kwam er inderdaad maar er zat heel weinig lijn en overleg in; heb goed, val goed. Dat was het motto.
De gode zij dank werden er slechts enkele kleine pijntjes genoteerd maar geen echte blessures: de drie punten telden, de rest laten we snel achter ons.

Zondag in Lithoijen de tweede periodetitel?!
Avesteyn liet afgelopen zondag niets heel van Boskant: 4-0 maar liefst. DVG liet een punt bij stadsgenoot Boxtel en dat was niet verkeerd. Zondag vindt al de return plaats. Nijnsel Heren 1 gaat voor de derde zondag rij op verplaatsing en wel bij het lastige NLC'03. Deze wedstrijd was al vaker afgelast en staat dus nu opnieuw op de rol. Ook komen de polderbewoners nog naar Nijnsel. Bij winst zijn de geelblauwen sowieso verzekerd van de tweede periodetitel. Daarom een oproep aan alle Nijnsel supporters die maar enigszins de weg naar sportpark De Akkeren aan de Valkseweg in Lith weten te vinden: verenigt en verzamelt u!
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!