Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f2419d
Historie

Ambtenaren maken kennis met erfgoed

Sint-Oedenrode - "Iedereen krijgt vroeg of laat met erfgoed te maken. Erfgoed zegt iets over onszelf en over anderen. Erfgoed heeft te maken met onze identiteit en oorsprong." Zo opende wethouder Eric van den Bogaard de eerste cursusdag Meierijstadkunde als wethouder en als cursist.

Op verzoek van de gemeente Meierijstad organiseerden Gloria van der Staak van het RCE/Rooilogie en Rolf Vonk van Erfgoed Brabant de cursus, zodat ambtenaren kennis kunnen maken met erfgoed in Meierijstad. Tijdens drie studieochtenden kwamen de thema's Verleden, Heden en Toekomst aan de orde. De cursus werd gegeven door drie professionals: Ria Berkvens (streekarcheologe), prof. Arnoud-Jan Bijsterveld (hoogleraar Erfgoed) en Anne van Kuijk (omgevingsadviseur). Theorie en praktijk wisselden elkaar af. Elke cursusochtend eindigde met een korte wandeling door Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode, de plaatsen waar de cursussen werden gegeven. De rondleidingen werden verzorgd door een gids van het VVV of een bestuurslid van een heemkundige kring. Voor velen een verrijking van hun kennis over Meierijstad. Afgelopen dinsdag werd de laatste studiedag afgesloten met een gezamenlijke lunch. Er waren alleen maar positieve reacties. Missie geslaagd.
De stichting Rooilogie organiseert voor belangstellenden tweemaal per jaar een cursus over het erfgoed van Sint-Oedenrode. Kijk daarvoor op www.rooilogie.nl.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!