Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 80af61
Sport

Attaque vecht zich uit degradatiezone

Attaque 1 heeft goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de tweede klasse. Het Rooise team behaalde een uitstekende overwinning op middenmoter Return Oss.

Voor het begin van de vierde speelronde bezette Attaque 1 de vijfde positie. Return Oss 3 stond gedeeld tweede. De verwachtingen waren dan ook niet bijzonder hoog. De eerste twee partijen van de avond gingen naar de Ossche tegenstanders: Dirk Kastelijn en Maico van Boxmeer kwamen allebei net wat tekort. Menno van Os zette het eerste Rooise punt op het bord. Het dubbelspel was een ware kraker en ging uiteindelijk met 11-9 in de vijfde game de Rooise kant op. Dirk won zijn tweede partij nog moeizaam, maar daarna gingen 5 partijen ovetuigend naar Attaque. De overwinning was binnen, maar Attaque kon ook nog in de stand Return Oss voorbij, en dat gebeurde ook: Maico won de laatste wedstrijd met 14-12 in de vijfde game. Einduitslag: Een knappe 2-8 overwinning voor Attaque. In de stand bezet Attaque nu de derde plaats.
Attaque 2 stond voor hun vierde wedstrijd derde in de stand. Tegenstander vrijdagavond was PJS 2, dat hekkensluiter is. Bram Marinus sleepte zijn eerste pot uit de poorten van de hel: Na een sterke pot won hij uiteindelijk met 13-11 de vijfde en laatste game. Cliff van Driel volgde dat voorbeeld, maar hij won de vijfde game wat overtuigender. Leon Huijberts moest zijn eerste wedstrijd aan de Vughtse tegenstanders laten. Bram en Cliff wonnen vervolgens samen het dubbelspel en een 3-1 voorsprong was een feit. Leon bleef het moeilijk hebben, kwam niet in zijn spel en leed een pijnlijke nederlaag. Cliff en Bram gingen wel lekker door met waar ze mee bezig waren. Na 7 partijen stond het 2-5 en een belangrijke overwinning leek aanstaande. De kracht van de Rooise ploeg leek toch wat weggevloeid te zijn: Leon verloor ook zijn derde wedstrijd en Bram en Cliff konden hun sterke optredens niet belonen met een 100%-score. Dit resulteerde in een 5-5 gelijkspel.
Attaque 3 is na drie speelrondes gedeeld koploper. Tegenstander PJS 3 staat vijfde, maar het gat was slechts 4 punten. Nick beet het spits af, en met succes: Een overtuigende 3-0 overwinning. Bram en Job ging het wat minder goed af. Beiden verloren hun eerste enkelpartij. PJS liep daarna uit door een spannend dubbelspel te winnen. Nick ging vervolgens door met winnen, maar Job en Bram kregen dat halverwege de avond nog niet voor elkaar. Met nog drie enkelpartijen te staan stond het 5-2 voor de Vughtse ploeg. De broers moesten dus nog alles op alles zetten om PJS in de stand achter zich te houden. Dat lukte wel: Job pakte zijn derde partij wel en Nick behield zijn perfecte score. Bram had geen gelukkige avond en verloor ook zijn derde partij. De ontmoeting resulteerde in een 6-4 overwinning voor PJS, maar de Rooise mannen blijven ondanks deze nederlaag tweede in de stand, met een geringe achterstand van 2 punten op de koploper. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!