Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d12927
Foto: Marije van der Vliet
Sport

VDZ Racing gaat voor mooie klassering

Komende vrijdagavond en zaterdag vindt in de omgeving van Emmeloord als vanouds weer de Zuiderzee Rally plaats. Na de Circuit Short Rally is dit de eerste echte proef van het seizoen 2019 voor Roel van der Zanden en Ilse van de Sande, die dit jaar het volledige Nederlandse Rally Kampioenschap gaan rijden aangevuld met de(buitenlandse) ONRK-wedstrijden.

Waar de Zuiderzee Rally voorheen altijd over één dag werd verreden, is ook deze rally voor dit jaar uitgebreid naar twee dagen. Op vrijdagavond staan er twee klassementsproeven op het programma die elk twee maal verreden worden: Een nieuwe industrieproef in Marknesse en aansluitend de klassementsproef Vollenhove. Op zaterdag is het eerst tijd voor de typische Zuiderzee-rally proeven. Na elke omloop van deze proeven is het tijd voor service. De genoemde proeven worden elk drie maal verreden. 's Avonds is het tijd voor het industrieterrein bij de Nagelerweg waar altijd erg veel publiek aanwezig is en het evenement op een fantastische manier wordt afgesloten met twee omlopen. In de Rally staan ook diverse buitenlandse equipes aan de start. VDZ Racing heeft startnummer 12 toegewezen gekregen.
Na de Circuit Short Rally heeft de Evo X wat extra aandacht gekregen waarna hij er nu weer helemaal klaar voor staat zodat er weer mooie resultaten behaald kunnen worden. Het doel voor dit jaar is om lekker te stoeien met de andere Evo X'en. Naast de equipe Parren / Coumans staat dit weekend ook weer Rally Team Brabant aan de start met Van Ballegooijen / Findhammer. Helaas ontbreekt Rallyteam Smits / Boertje dit weekend. Ook Jim van den Heuvel staat met navigator Jouri Dockx aan de start in een Evo X. Vooral de laatste equipe zal enorm hard gaan en het zal voor de andere deelnemers in een Evo X niet meevallen om hen van de overwinning af te houden. Verder hebben we ook Tijink / Rietveld en Brouwer / Helmink in een Evo X aan de start staan. Alom concurrentie dus! In de snelste categorie, R5, staan 7 auto's aan de start en deze equipes zullen gaan uitmaken wie overall de rally gaat winnen.
Het serviceterrein is zoals altijd te vinden op de Paardenmarkt te Emmeloord, waar het hele parkeerterrein weer tot serviceterrein wordt omgetoverd en het ook altijd flink wat aandacht trekt van het winkelend publiek. Op de klassementsproeven is het ook altijd gezellig druk en het is dan ook te hopen dat de kou van afgelopen jaar achterwege blijft. Als Zandvoort hiervoor een voorbode was, komt dat alsnog wel goed! Vrijdagavond zal de eerste auto rond 21.00 het serviceterrein verlaten en na 4 klassementsproeven rond 23.19 de auto in Parc Ferme zetten. Op zaterdag is er rond 11.15 eerst service waarna er nog 14 proeven worden gereden. De finish staat rond 22.45 gepland.
Roel & Ilse: "Eindelijk gaan we weer echt rally rijden! En dan meteen lekker op vrijdagavond in het donker. Complimenten voor de organisatie van de Zuiderzee Rally dat ze het evenement uit konden breiden naar 2 dagen! Dat maakt het meteen een echte opener. We zijn erg benieuwd wat we kunnen verwachten en hoe de verhoudingen liggen binnen onze klasse. Als iedereen die dit weekend start ook eens het hele seizoen rijdt staat ons een helse strijd te wachten dit seizoen. Maar daar doen we het juist voor! We hopen dat het extra ritme wat we in Zandvoort opgebouwd hebben ons gaat helpen maar we moeten de listige proeven in de Zuiderzee Rally zeker niet onderschatten!"


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!