Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 93aa97
Foto:
Sport

Ryan Lo-a-njoe neemt afscheid met finale op NK

Sint-Oedenrode / Almere - Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse kampioenschappen Judo tot 21 jaar gehouden in Almere. Voor Ryan en Dewy Lo-A-Njoe is dit judo evenement de laatste jaren een vast onderdeel op hun wedstrijdagenda. Ze moeten zich daar dan nog wel elke keer voor plaatsen, maar dat is voor deze judotalenten geen probleem gebleken.

Ook deze keer stonden ze weer op scherp. Beiden wilden ze er weer het beste van maken. Ryan had voor zichzelf al gesteld dat dit een mooi afscheid moest worden van zijn topsportcarrière. Na zijn middelbare school is hij gaan studeren op de universiteit van Tilburg. Ryan beseft heel goed dat hij met judo niet de kost kan verdienen. Maar misschien nog meer dat hij ook nog andere ambities heeft in zijn leven. Al snel kwam hij er achter dat hij niet twee heren kan dienen. Beide activiteiten voor 50% doen is ook niet de bedoeling. Je haalt er dan niet het maximale uit. Geen eenvoudige keuze voor zo'n gedreven judoka, maar wel te begrijpen. Met dit in je hoofd is het moeilijk om toch de focus vast te houden. Maar Ryan liet zien dat zijn keuze pas definitief wordt ná dit toernooi.
Ryan kwam vrij eenvoudig in de kwartfinale. Daar werd het hem moeilijk gemaakt. Met vier minuten in de Golden Score wist hij zijn tegenstander met Ippon te verslaan. Nu de laatste hindernis, de finale. Daar ging het gelijk op. Beiden wisten niet tot scoren te komen. Dus ook hier een Golden Score. Beide judoka's hadden twee Shido's staan. Met drie keer Shido lig je er uit. Helaas overkwam dit Ryan. Een tweede plaats werd zijn deel. Wel een tweede plaats met een gouden randje.

Dewy had in de eerste ronde vrijgeloot. Daarna won ze in de Golden Score en kon ze door. Ze won eenvoudig met Ippon haar volgende partij. Dan stond daar al de finale op haar programma. Daarin liet Dewy zien dat ze voor niets anders dan de eerste plaats naar Almere was gekomen. Haar tegenstander kwam snel in de problemen en Dewy won op Ippon. Het lijkt allemaal zo simpel als je de wedstrijdverslagen leest, maar niets is minder waar, hier gaan jaren van keihard trainen aan vooraf.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!