Ollandia floreert tegen Gloria UC

Olland - Gloria UC uit Baarle-Nassau kwam op bezoek. In de eerste ontmoeting dit seizoen moesten beide teams de punten delen na een 3-3 gelijkspel. Aangezien Ollandia momenteel de koppositie bekleedt, was men er op gebrand om ditmaal geen punten te verspelen.

De focus was er bij alle spelers en dit was ook nodig. Vorige wedstrijden keek Ollandia regelmatig binnen enkele minuten tegen een 1-0 achterstand aan om vervolgens met ruime cijfers te winnen. Gloria UC  kreeg zondag geen kans om op voorsprong te komen. Ollandia wist de bal feilloos over het veld te laten gaan zonder hierbij onnodig balverlies te lijden. In de 5e minuten werd de score geopend door de thuisploeg. Remco Voets mocht de vrije trap nemen en hij schoot de bal met een prachtige draai in het doel. Dit doelpunt gaf Ollandia de kracht om het spel te blijven domineren. Spelers werden moeiteloos gepasseerd en de ruimtes werden eenvoudig gevonden. In de 21e minuut belandde de bal uit een voorzet in een kluts. Steven van Dijke stond dichtbij de doellijn en hij gaf de keeper het nakijken door de bal mooi binnen te tikken. De Ollandse verdediging was scherp en enkele counters van Gloria UC werden eenvoudig geblokkeerd. Ook keeper Tom Wouters stond een aantal malen in de juiste positie om het schot tegen te houden. Vlak voor rust werd het publiek door Remco Voets getrakteerd op een prachtig doelpunt. Zijn snoeiharde afstandsschot door het midden was onhoudbaar voor de keeper.
In de tweede helft was het wedstrijdbeeld vergelijkbaar met de eerste helft. Ollandia domineerde en liet zien terecht bovenaan te staan in deze competitie. Combinaties werden gecreëerd en er werd als team verdedigd. Zoals in  het wedstrijdbeeld te zien was breidde Ollandia de voorsprong uit en was het Stefan Erven die een prima aanval afrondde en de 4-0 op het scorebord bracht. Een tiental minuten later was een verkeerde inschatting op het middenveld de aanleiding dat Gloria UC eenmalig kon scoren. Gelukkig liet Ollandia al snel merken dat de bezoekers niet moesten rekenen op winst vandaag. Rob van der Heijden gaf een puntgave steekpass richting Robert Erven. Deze laatste wist hier wel raad mee en ging alleen richting de keeper. De 5-1 werd mooi binnengeschoten. In de slotfase bediende William Bekkers op fantastische wijze de voorhoede met een lange pass naar voren. De gebroeders Erven zijn op dit moment onoverwinnelijk en dus combineerden zij gezamenlijk richting het vijandelijk doel. Nadat Robert Erven geen kans op scoren had, wist hij Stefan te bereiken. Hier had de achterhoede van Gloria UC niet op gerekend en de 6-1 vond moeiteloos het net. Met deze prachtige uitslag kon Ollandia optimaal genieten van het prachtige weer. Volgende week speelt Ollandia 1 om 14.00u uit tegen Fc Drunen 1.  Tot dan!