Bedrijvengids

Tuincentrum & Expatshop Krans

Bij Tuincentrum Krans kunt u ontspannen en genieten terwijl u lekker aan winkelen bent. U heeft bij Tuincentrum Krans de keuze uit een groot scala aan tuingerelateerde producten die u in het . De sfeervolle foto's van Tuincentrum Krans kunt u bewonderen in het fotoalbum.

Ga lekker een dagje er op uit en bezoek dit tuincentrum. 

Expatshop
Zelf is Corina Krans behoorlijk reislustig en vindt ze niks zo leuk als de streekproducten van het land zelf uit te proberen. Ze voelde zich al langere tijd verbonden met Groot-Brittannië, vanwege de vakanties die ze er doorbracht. Maar na één van die vakanties bracht ze eens wat mee, een koekje en een pakje thee en zette het in haar tuincentrum. Het idee dat er een markt voor was, stond nog heel ver van haar af en om er iets in te beginnen al evenmin. Maar de eerste klant kwam al snel en voor ze het wist stond de winkel aardig vol. Een beetje een amateuristisch begin, maar na twee jaar, is het inmiddels uitgegroeid tot een heuse goedlopende winkel aan de Schijndelseweg . Met name de Engelsen in ons land komen er maar al te graag.

 Wanneer je beseft dat een ingrijpende beslissing zoals de Brexit, vooral op sentimenten is genomen en niet op basis van feitelijke kennis, kenmerkt dit het karakter van de Engelsen. Diezelfde eigenschappen betekenen dus ook dat ze blijven vasthouden aan hun vertrouwde producten. Dat merkt Corina in haar winkel, want het voelt als thuiskomen voor ze. Ze komen van heinde en verre om hun oude vertrouwde producten, uit hun land van oorsprong, te kunnen kopen. Heimwee naar echte Engelse lekkernijen, ingrediënten nodig voor een originele High Tea? Corina Krans heeft het voor je. Engelse producten, van Cadbury repen, alle soorten thee, Braston pickles, cakes, pies tot 3D kaarten aan toe, die ook bij Harrods te vinden zijn. Het aanbod is breed en gevarieerd en heeft één rode draad: het zijn allemaal producten van Engelse oorsprong.

"Aangezien de Engelsen over het algemeen zoetekauwen zijn, wordt de chocolade met name goed verkocht", vertelt Corina. "En in de zomer zijn vooral de fruitige ciders geliefd. Maar ook naar de basisproducten, zoals thee, worstjes en spek voor het Engels ontbijt, wordt veel gevraagd. Er zijn nog wel meer plekken in Nederland, waar ze soortgelijke producten verkopen, maar die vind je met name boven de rivieren en dan vooral als supermarkt vorm." Voor onze omgeving is de winkel van Corina wel echt uniek. Een paar dagen in de week is ze toch wel bezig met het doen van de bestellingen. Binnen een weekje of twee worden de producten dan bij haar winkel afgeleverd.

De mensen die echt boodschappen komen doen, zijn voornamelijk Engelsen. Maar er zijn ook klanten die bijvoorbeeld in Engeland op vakantie zijn geweest, die nog weleens iets willen proberen van de lekkernijen waar ze kennis mee hebben gemaakt. En daarnaast zijn er de bezoekers van het tuincentrum, die graag een paar biertjes of een stukje chocolade meenemen voor in het weekend. We vinden het immers allemaal weleens leuk om een ander smaakje te proberen", zegt Corina. "Ook zijn de Nederlanders dol op fudge." Corina heeft er wel zo'n twintig soorten van staan.

De mensen die echt boodschappen komen doen, zijn voornamelijk Engelsen.

"Wat bij de Engelsen met name bijzonder is, is dat ze de feestdagen heel uitbundig vieren. Ze hechten veel meer aan tradities, dan dat Nederlanders dat doen. Met Kerst verkoop ik dan ook vlot vijfenzeventig tot honderd kalkoenen. En met Thanksgiving loopt dit bij de Amerikanen weer goed. Ook gaan er met Pasen heel wat paaseieren en van die mooie sierdozen doorheen. En met Kerst zijn de kerstcakes, taartjes, christmascrackers en kadootjes populair. Dat soort dingen horen er bij hen vanzelfsprekend bij."

"Wanneer we meer mogen in verband met corona, ben ik van plan weer wat evenementen te organiseren. In oktober heb ik bijvoorbeeld een Schotse band op het programma staan, met gezellige muziek op de doedelzak, waarbij mensen in de tuin iets kunnen eten en drinken. Door corona heeft het lang stilgelegen, maar dat wil ik graag weer oppakken. Onlangs hadden we al een evenement met iemand die echte Engelse High Teas verzorgde voor de bezoekers hier. Ik vind het leuk om iedere vier tot zes weken een evenement te organiseren wat bij een bepaald land past, dus dat ga ik zodra het allemaal kan zeker doen."

"Wat ik vooral leuk vind, is als mensen voor het eerst binnenkomen en heel enthousiast reageren, omdat ze echt dingen gemist hebben van hun land. Vooral in de tijd van corona, waardoor mensen niet naar hun thuisland konden, was hun reactie wel heel mooi om te zien. Als je dan iets kunt koken, wat je weer een fijn gevoel geeft, een thuisgevoel, dan kan dat veel doen. Ik zag aan verschillende mensen dat ze daar echt aan toe waren. Vrolijke klanten, dat is wat me energie geeft."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Contactgegevens

Tuincentrum & Expatshop Krans

Schijndelseweg 65

5491 TA Sint-Oedenrode

Tel 0413-479529