Zilver op NK indoor

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend waren in Den Bosch de Nederlandse Kampioenschappen indoor. Namens Ontspanning schoten daar vijf schutters mee.

Sjef van den Berg ging zijn titel verdedigen. Met 596 punten ging hij als eerste geplaatst naar de finales. De eerste ronde won hij met 6 – 0, de kwartfinale won hij met 6 – 2 en in de halve finale trof hij een van zijn teamgenoten. Na een spannende wedstrijd die gelijk opging wist hij met 6 – 4 toch te winnen. In de gouden finale trof hij een andere teamgenoot waartegen hij al meedere finales geschoten heeft bij NK's. Zoals altijd was het een spannende wedstrijd. Sjef kon in de 5e ronde de stand gelijk trekken naar 5 – 5, maar helaas schoot hij een 9 in zijn serie, waardoor het 4 – 6 werd. Na vier jaar goud heeft Sjef nu zilver gewonnen.
Theo Passier schoot bij de heren compound. Hij ging met 575 punten als 10e naar de finales. Hij verloor de 1e ronde met 139 – 144 en werd 9e.
Kristin Davies schoot bij de dames recurve. Met 525 werd zij 11e en ging helaas niet door naar de finales.
Patrick Bouman en Piet van den Berg schoten bij de heren recurve. Patrick schoot 528 punten en werd 37e en Piet schoot 529 punten en werd 36e.
Op dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Martie Verhoeven met 221 punten. De overige scores: Rob Naus 219, Jan van Bergen 215, Jan Gordijn 189, Jan van Erp 186, Antoon Hermes 171 en Frans Temmink 60.
Op dinsdagavond was de 4e competitiewedstrijd bij de 25 meter 1 pijl. De recurveteams schoten in Schijndel en Eerde. Het 1e team: Martie Verhoeven 213, Wil Kivits 201en Rob Naus 216. Het 2e team: Ray Matuszewski 211, Karin de Jong 185 en Patrick Bouman 224. De compoundschutters schoten ook in Eerde: William Huyberts 208, Paul van de Mortel 231 en Piet van den Berg 235.
De jeugd schoot op vrijdagavond hun competitie Thuis. Hun scores: Ray Matuszewski 207, Roos Kragten 204 en Jelt de Bie 202.
Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.