Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 15c8d7
Foto:
Sport

Medailleregen voor Ollandse schoonspringzusjes

Afgelopen zondag vonden in zwembad de Wisselaar in Breda de Open Regio Zuid Kampioenschappen plaats. Een open wedstrijd op de 1 en 3 meter plank voor verenigingen uit Nederland en België, maar tevens de wedstrijd waarin springers uit Zuid-Nederland strijden om het regionale kampioenschap. De schoonspringzusjes Ziva en Lita van Weert, uitkomende voor PSV Schoonspringen, namen op de 1 meter plank deel in respectievelijk de E- en D-categorie.

Ziva sprong als jongste deelneemster een goede wedstrijd. Miste ze vorige week tijdens de zeskamp in Nieuwegein met 69,40 op slechts 0,05 punten net het podium, zondag was haar totaalscore van 67,25 genoeg voor een mooie tweede plek in het Open klassement. En ze werd beloond met nog een tweede zilveren medaille, want deze score was ook goed voor de 2e plek in de regio. Een mooi debuut in deze kampioenschappen.
Lita mocht zich vorig jaar in de E-categorie kampioen Regio Zuid noemen en ze was er zondag natuurlijk op gebrand deze titel in de D-categorie te prolongeren. En dat lukte haar moeiteloos. Haar tweede sprong, de zweefsprong binnenwaarts gehoekt, leverde met zevens, zelfs 30,75 punten op. De overige drie sprongen gingen ook keurig, waardoor ze met 107,40 punten de nummer 2 met ruim 20 punten achter zich liet. Twee gouden medailles dus met de hoogste plek op zowel het Open als het Regio podium.
Op de 3-meter plank begon Lita met twee zweefsprongen gehoekt, waarbij ze bij de binnenwaartse zweefsprong een minder mooie landing liet zien. Dit maakte ze echter goed in de twee laatste en tevens nieuwe sprongen in haar programma: de anderhalve salto voorwaarts en anderhalve salto binnenwaarts. Deze laatste sprong heeft een moeilijkheidsfactor van 1,9 en leverde Lita 30,40 punten op. Met een eindscore van 99,70 punten wist Lita ook op de 3 meter de twee gouden medailles mee naar huis te nemen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!