Afbeelding

Trek jij ook de klompen van je vader aan?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Roel Janssen uit Rooi is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen ijszwemmen geworden. Hij zwom de 100 meter bevroren schoolslag in anderhalve minuut. Petje (ik bedoel mutsje) af, Roel! Mij zouden ze na een half uur uit het ijs moeten kappen. Maar goed, ik word dit jaar dan ook al 60. Zo'n koud bad is niks voor mij.

Wacht, ik krijg ineens een filosofische ingeving: Het leven is als een heet bad, hoe langer het duurt, hoe meer rimpels je krijgt. Ik zag het vanmorgen aan onze spiegel. Wat een ouwe kop! Het leek wel alsof ik een neushaarextension had gekregen. Nog even en mijn haar en mijn tanden slapen apart. Ik word oud! Mijn vriendin noemt me "goed in bed", maar daarmee doelt ze op het feit dat ik niet zo hard snurk en maar twee keer hoef te plassen 's nachts. Gisteren vond ik mezelf terug op de Slabroekse heide. Geen idee hoe ik daar kwam een met wie; óf ik was mijn hond kwijt, óf ik had net een hondenriem gevonden.
Ik heb het ook steeds vaker over "die goeie ouwe tijd!" Vriest het een paar graden, zoals deze week, dan begin ik meteen over de winter van 1979? "Witte nog?" Ik had niet alleen wintertenen, maar zelfs sneeuwballen. Om ons huis warmer te krijgen, had mijn moeder de koelkast opengezet. Langs de ijsbaan stonden mensen met een kettingzaag worstenbroodjes open te snijden. Je struikelde over de bevroren hondenpoep! Dat was me nog 's een winter!

Bij jullie in Rooi weten ze ook wat nostalgie is, zo lees ik in deze MooiKrant. Neem Dirk Meijer, de zoon van de eerste wijkagent van Rooi, die is afgelopen week in de afdruk van de dienstschoenen van zijn vader getreden. Hopelijk geeft-ie ook nog boetes uit de vroege jaren 80, dus nul gulden voor mobiel bellen in de auto. En John van de Laar heeft de klompenkopieermachine van zijn vader weer aangezwengeld. De houtsplinters slingeren daar weer door de schuur! Mooi hè? Ik heb begrepen dat de crocs-fabriek vrijwel failliet is, dus ik geef John een behoorlijke kans dat-ie het gaat redden. Weg met dat plastic schoeisel, leve de eens zo populaire populier!