Logo mooirooi.nl
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG   | Fotonummer: 62b21f
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG (Foto: Henri van Hoorn)
Sport

Rhode wint in de tweede helft

Sint-Oedenrode - Zondag kon Rhode de eerste competitiehelft afsluiten met een nuttige overwinning op Oirschot Vooruit. Hiermee werd weer wat afstand werd genomen van de onderste regionen. Met de rust stond Rhode nog met 0-1 achter. Bovendien moest ook doelman Paul van Heesch door een blessure afhaken, maar uiteindelijk kon Rhode na rust toch nog de winst pakken.

Rhode startte met de nodige energie en kreeg in het eerste kwartier ook wel een aantal mogelijkheden, maar geen echte kansen. Daarna nam Oirschot Vooruit langzaam de touwtjes in handen, Oirschot speelt verzorgd voetbal, combineerde aardig, maar ook zij hadden moeite om echte kansen te creëren. In de 17e minuut kwam een eerste kans uit een vrij trap, onder in de hoek, die werd gestopt. In de 20e minuut was het wel raak. Een voorzet van rechts ging voorlangs, maar werd opgepikt en met uit fraaie 1-2 combinatie zette Fons Meeuwis de 0-1 op het bord. Oirschot Vooruit hield wel een veldoverwicht, maar dit leverde eigenlijk weinig op. Voor Rhode waren er nog een paar kansen uit een vrije trap van Simon van de Wetering, een voorzet van Daan van Dinten en een schot van Stan van de Mortel.

Na rust mocht Ard Groenendijk het doel gaan verdedigen, heel veel problemen had hij daar niet mee, want Rhode nam het initiatief in handen. Dit ging vooral op basis van inzet, want hoewel het veld er prachtig uit zag was het toch wat glad en dit kwam het spel niet ten goede. Kansen kwamen er wel, in de 61e minuut kwam Geert Oerlemans na een 1-2 combinatie vrij voor goal, maar de keeper van Oirschot was hem te snel af. Een minuut kwam er weer een goede kans, Serge Voss schoot de bal rakelings langs. Het doelpunt viel uiteindelijk wel, Roel Smeets mocht in de 74e minuut een strafschop verzilveren, een verdediger van Oirschot gebruikte zijn handen in een duel, 1-1. In de 80e minuut ging een schot van Mark van der Zanden rakelings over. In de 84e minuut had Oirschot een kans toen uit een corner de bal rakelings voorbij het doel ging. In de 86e minuut was het weer raak voor Rhode, een fraaie aanval die bij Bas van Kuringen begon en vervolgens door Serge Voss werd voorgezet en door Glenn van Lieshout prima werd ingekopt, 2-1. Oirschot Vooruit zetten nog even alles op alles, maar dit leverde niets op.

Voor a.s. zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Tilburg op het programma, een ploeg uit de onderste regionen, dus het zou mooi zijn als die wedstrijd ook de volle winst zou opleveren. Maar gezien de weersverwachting voor deze week is het twijfelachtig of de wedstrijd wel door kan gaan.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!