Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f159d4
Foto:
Verkeersinfo / Sint-Oedenrode

Zorgen om oversteekplaats Schijndelseweg blijven

Sint-Oedenrode -  Al jaren maken veel inwoners van Sint-Oedenrode zich zorgen om de oversteekplaats over de Schijndelsweg, ter hoogte van benzinepomp Shell. DeMooiRooiKrant schreef de laatste jaren meerdere artikelen over dit probleem. Ondanks het feit dat de gemeente midden vorig jaar heeft aangegeven dat de situatie in 2019 goed bekeken gaat worden, blijven de zorgen bestaan.

Eén van de mensen die zich zorgen maakt is Vincent van den Wildenberg. Hij werkt in de benzinepomp van familie Bongers. "Vrijwel dagelijks zie ik het hier bijna fout gaan. Het is wachten op de dag dat er weer een ongeluk gebeurt. Ik was er bij toen er een ernstig ongeluk gebeurde met een Roois meisje. Ik ben er bang voor dat zoiets vergelijkbaars weer eens plaats gaat vinden. Waarom doet de gemeente niets?" Vincent stipt een incident aan dat onlangs nog plaatsvond. Twee kinderen staken het zebrapad over achter een bus en werden bijna aangereden door een auto. Volgens de Rooienaar vinden er met regelmaat bijna-ongelukken plaats.
De laatste weken maakte Vincent zich extra zorgen. "We hebben momenten gehad dat het rond 16.15 á 16.30 uur al bijna donker was, zonder dat de straatlantaarns aan waren. Daarop heb ik contact gehad met de gemeente. Die vertelden me dat zij geen invloed hebben op het ontstekingsmoment van de openbare verlichting. Volgens hen ligt dat bij Enexis. Toen ik hen belde, werd me verteld dat zij toch echt de opdracht van de gemeente moeten krijgen. Hoe dan ook. Ik maak me vooral zorgen. De situatie is al erg gevaarlijk, maar vooral als er ook nog eens onvoldoende verlichting is!"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!