De poster van Bob Heijmans.
De poster van Bob Heijmans.

Rooienaar gezicht van campagne over zorg

Algemeen

Sint-Oedenrode – Bob Heijmans uit Sint-Oedenrode is één van de gezichten van een landelijke campagne over de zorg. Op www.ontdekdezorg.nl staan meerdere verhalen van mensen die in de zorg werken. Ze laten zien wat zorg inhoudt, maar ook dat in de zorg veel meer mogelijk is dan je misschien denkt.

Op de website staat het volgende vermeld: Bob is wijkverpleegkundige en doet er alles aan een lach op het gezicht van zijn cliënten te toveren. 'Mijn motto is: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Dat probeer ik ook over te brengen op mijn cliënten. Als ik wegga en ze zeggen: "Bob, bedankt dat je er was, ik vond het leuk", dan ben ik blij." Deze opmerking is Bob ten voeten uit. Hij is dan ook geknipt voor een baan in de zorg. Dat Bob het gezicht is in deze campagne houdt in dat zijn verhaal te lezen valt op deze site, maar de kans is ook groot dat je Bob tegenkomt in een bushokje.

Bob werkt zes jaar als wijkverpleegkundige. Hij heeft ook stages gedaan in het ziekenhuis, maar het werken in de wijk vindt hij het allerleukst. "Thuiszorg vind ik persoonlijker. Je bent bij mensen te gast. Ze doen de deur voor je open en laten je in hun wereld binnen. Er is meer tijd om een band op te bouwen met iemand. Je leert elkaar beter kennen en daardoor krijg je leuke gesprekken."  Lees verder op www.ontdekdezorg.nl.

De poster van Bob Heijmans.