Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8ecff2
Foto: Ilse van den Ham
Gemeentenieuws

Jaarlijks tien miljoen aan wegenonderhoud

Meierijstad / Sint-Oedenrode - Het lijkt niet alleen een bom geld, dat ís het ook: ieder jaar tien miljoen euro aan wegenonderhoud. Voor een gemeente op de schaal van Meierijstad gaat het jaarlijks echter slechts om twee procent van het totale wegennet, inclusief fietspaden. De planning wordt uitgesmeerd over de komende vijf jaar. Niet alleen omdat vijftig miljoen een grote greep uit de kas zou zijn; als dat allemaal tegelijk zou gebeuren zou tien procent van de wegen tegelijk op de schop gaan. En dan zou Meierijstad één grote bouwpunt worden, aldus wethouder Harry van Rooijen.

Omdat de gemeenteraad in februari nog een besluit moet nemen over de in totaal 50 miljoen euro, wil de gemeente de planning – 68 pagina's over vijf jaar - pas openbaar maken bij de publicatie van de raadsstukken. Begin augustus 2018 was de gemeente daarover iets concreter. Naar aanleiding van onze vragen werd althans voor het fietspad bij de Ollandseweg het jaar 2020 genoemd, hoewel de gemeente de situatie daar als 'niet gevaarlijk' bestempelde. Na publicaties in onze krant over een forse valpartij aldaar met een zwaargewonde, als gevolg van wortelopdruk, zijn daar nadien waarschuwingsborden geplaatst. Ook maken daar tegenwoordig regelmatig wielrenners gebruik van de autorijbaan.

De gemeente wil desgevraagd niet ingaan op de vraag welke voormalige gemeente(n) het meest achterstallig onderhoud aan de wegen hadden. Indirect wordt dit toch aangegeven, omdat Sint-Oedenrode en Veghel het hoogst op de lijst zouden staan. Het is dus wederom Schijndel, dat zijn zaakjes het meest op orde had.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!