Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 69df6d
Foto:

Wie werd derde bij de Rooise Kwis?

Sint-Oedenrode - De Scheveningse rookwalmen zijn amper over Brabant weggetrokken, je loopt zelf nog met de naweeën van een oliebolvergiftiging rond, maar diep van binnen galmt maar één vraag door je kop: Waar gaat het in het nieuwe jaar naartoe?

Cabaretier Wim Kan vroeg het zich 40 jaar geleden ook al af. Kunnen we dadelijk in 2019 ook al met ons mobieltje trouwen? "Neemt gij Gertruda van der Aa tot Uw wettige echtgenote … toets dan 1." Kunnen binnenkort alle bejaarde vrouwen kinderen krijgen, net als die Friese oma die 10 jaar terug het wereldrecord eisprong op 62 jaar en 3 maanden bracht? (Leuk, moeder en dochter tegelijk in de luiers!) En hoe zit het met onze fossiele brandstoffen in het nieuwe jaar? Ik heb gehoord dat de NAM al een aanvraag heeft liggen om in het Rijksmuseum op de Nachtwacht te mogen boren, want die schijnt met olieverf te zijn gemaakt.
Tja … het beloofde een spannend jaar te worden, maar tot nu toe is er nog maar weinig van terecht gekomen: Op de A50 knalde auto nummer zoveel tegen de vangrail, de buurten Cathalijne en Kinderbos gaan hun eigen omgeving vormgeven, en het team "mi veul vijfen en zessen" heeft de Rooise Kwis gewonnen. Dat was het. Oké, dat laatste bericht leek nog enigszins bijzonder, maar was uiteraard door de redactie van deze krant zelf verzonnen om het begin van 2019 nog een beetje spannend te maken. Hoe kan een team met zo'n naam nou winnen? Op de middelbare school bleef ik met die cijfers gewoon zitten! (Hè, ik lees dat het team "Bovenaan de Lijst" derde is geworden … tuurlijk, ook leuk geprobeerd, redactie!)
Nee, ik loop er telkens weer in. Bij ieder nieuwjaar denk ik, wauw, nou gaan er spannende dingen gebeuren, maar dat valt dus vies tegen. Het is toch gewoon weer hetzelfde liedje van verkeersovertredingen, snackbarovervallen en aangetroffen verwaarloosde honden waar ik mijn commentaar op moet geven. Saaaaier dan saaaai! "Rooise stomerij vervolgd voor witwassen", "Prostituée uit Boskant poseert naakt voor pasfoto" of "Slachtoffer moord Olland identificeert daders". Dat soort nieuwsberichten wil ik, HOT!! Maar nee, het is allemaal lauwer dan lauw. Ik wacht wel … op 2020.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!