Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ca21a7
Foto:
Sport

Sanne Peters zwemt goed Nederlands Kampioenschap

Op 13, 14, 15 en 16 december vond in Eindhoven het Nederlands Junioren- en Jeugd Kampioenschap plaats. Dat wordt ook wel het NJJK genoemd. Vanuit Zeester-Meerval waren vijf zwemmers gekwalificeerd, waaronder Sanne Peters uit Sint-Oedenrode.

Sanne kwam individueel in actie op de 50 meter schoolslag. Na in 2017 de overstap gemaakt te hebben naar Zeester-Meerval, was het zwemmen van het NJJK een mooie beloning voor het harde werk. Op die afstand zwom ze een tijd rond haar persoonlijk record, waarmee ze uiteindelijk als 32e van Nederland eindigde. Om dit in perspectief te plaatsen: in Nederland zwemmen 858 zwemmers in Sannes leeftijdscategorie. Een heel knappe prestatie dus!
Daarnaast kwam Sanne, samen met Chayen Jonkers, Audrey Pieck en Eline Pasmans in actie op de 4x100 meter wisselslagestafette. De afstand waar Zeester-Meerval drie weken terug Brabants Kampioen op werd. Sanne mocht de vlinderslag in deze estafette zwemmen. Een mooie, maar zware slag. Ze deed dit, net als haar teamgenoten, uitstekend. Het team verbeterde dik haar inschrijftijd en steeg maar liefst vier plaatsen in de eindklassering, van de 19e naar de 15e plaats. Er zijn in heel Nederland maar liefst 460 zwemverenigingen.
Het is een beloning van een proces wat startte in september 2016, om met de estafetteteams tot de top van Brabant en bij de top 15 van Nederland te horen. Met zeven podiumplaatsen op de Brabantse kampioenschappen waarvan twee Brabantse titels en dan nu ook de 15e plaats op het NJJK, is het goed op weg.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!