Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4e4ab6
Foto:
Sport

Nijnsel Onder 11-1 kampioen

Nijnsel Jeugd Onder 11-1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden door een klinkende en niet mis te verstane overwinning op hun leeftijdsgenoten van MULO/Helmondia: 3-9.

Aanvankelijk liep het nog niet zo soepel, de geelblauwe formatie had letterlijk en figuurlijk eerst de wind tegen, maar gaandeweg ging het team weer op zijn eigen niveau draaien en toen was het alleszins duidelijk wie er in Helmond aan het langste eind ging trekken, waarbij overigens wel eerst twee keer een achterstand moest worden weggewerkt. Na vijftig speelminuten konden de armen de lucht in en kreeg de grote inzet van spelers en kaderleden Adrie en Carlo, Erwin, Doreen, Joost en Cindy de terecht beloning.
Is dit een dertien in een dozijn kampioenschap? Medeleider Adrie Koster: 'Zeker niet! We spelen met dit team in de tweede klasse en dat is best hoog, zeker voor een kleine vereniging als Nijnsel. Een van de tegenstanders is bijvoorbeeld het derde team van Blauw Geel. Daar wonnen we nipt van maar het was wel een heel goed voetballend team zoals de meeste teams in deze klasse.' Carlo van Kessel vult aan: 'We zijn trots op dit team mede vanwege de leeftijdsverschillen; we hebben spelers die op school in de groepen 6, 7 en 8 zitten en dat verschil is op dit niveau best groot. En niet te vergeten dat we maar liefst vijf enthousiaste meiden in het team hebben die allemaal hun mannetje staan. Prachtig.' Ook benadrukken de leiders dat de ouders een positieve rol spelen, ook dat is een niet te onderschatten factor als je met een team op pad moet waarbij het plezier en de beleving centraal staan.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!