Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f24d07
Sport

Waterpolodames Argo ploeteren verder

Sint-Oedenrode - De waterpolodames van Argo hebben afgelopen weekend wederom een punt gepakt in een thuiswedstrijd tegen Lutra uit Helmond. Dit is het derde gelijke spel van het team, maar wederom tegen een ploeg waar ze eigenlijk de volle winst hadden moeten pakken.

En dit keer zat het er ook zeker in. Argo was beter dan Lutra en stond 5-3 voor met nog een laatste partje te gaan. Het spel was niet flitsend. Het was hard werken en ook de scheidsrechters hadden weinig problemen met het uitdelen van tijdstraffen aan Argo. Maar liefst drie dames stonden op scherp met twee persoonlijke fouten en nog een kwart wedstrijd te gaan. De jurytafel zorgde voor de nodige afleiding van de focus op de wedstrijd door wat administratieve foutjes. Allemaal zaken die niet meehielpen om een belangrijke overwinning binnen te halen, maar uiteindelijk moeten de dames hand in eigen boezem steken. I.p.v. het veiligstellen van de overwinning werd verkozen om nog een keer een zeer risicovolle aanval in te zetten. Een slordige pass zorgen ervoor dat Lutra op de counter gelijk kon maken. Met nog tien seconden op het bord kon Argo alsnog de wedstrijd naar zich toetrekken, maar een vrije schotkans op goal werd door de keepster van Lutra prima gekeerd. Josine Raaijmakers mocht namens het team twee strafworpen nemen en wist deze te verzilveren. Met nog twee velddoelpunten was zij de topscoorder van het team. Liesbeth vd Korst wist ook te scoren. Met een eindstand van 5-5 kan en mag Argo niet tevreden zijn. Het geeft wel aan dat er teams in de competitie zitten die prima te verslaan zijn op het moment dat de dames allen in een net iets betere vorm verkeren. Coach Anja van Wanrooij heeft hierbij een mooie uitdaging om de dames hierbij te helpen. Volgende week staat de wedstrijd tegen hekkensluiter TRB-RES op het programma. Een duidelijke must-win voor Argo.

Zwemmen
Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de LAC (Lange Afstand) wedstrijd in zwembad De Neul, aanvang 15.00 uur. Woensdag 19 december worden de Argo Sprintkampioenschappen gehouden in zwembad De Neul voor alle zwemmers en waterpoloërs, aanmelden tot 17.45 uur, aanvang wedstrijd 18.30 uur.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!