Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0e65da
Foto: Jos van Nunen
Sport

Holzken maakt succesvol debuut in het profboksen

Sint-Oedenrode - De 22-jarige Alicia Holzken uit Sint-Oedenrode heeft afgelopen weekend haar debuut gemaakt in het profboksen. In Gummersbach (D) werd ze na vier rondes van twee minuten door de juryleden als winnaar van alle vier de rondes gezien.

Holzken, één van de grootste bokstalenten van Nederland, besloot na een lange amateurcarrière haar kansen te wagen in het profboksen. Zij tekende bij boksmanager Peder Forsman van Forsman Sport Management en maakte haar debuut op 1 december in de afgeladen Schwalbe Arena bij een evenement van Sauerland Promotions. Sauerland Promotions staat bekend om hun stal van sterke Europese vechters met verscheidende wereldkampioenen erin. Op het evenement stonden in totaal tien profwedstrijden op het programma, waaronder een Duitse titelstrijd.

In de wedstrijd trof Holzken de Hongaarse Gabriella Mezei. Mezei heeft al dertig profbokswedstrijden gedraaid, waaronder een wedstrijd voor de Europese titel. Maar in de wedstrijd was Mezei niet opgewassen tegen de explosieve acties van Holzken, waardoor de Rooise de wedstrijd unaniem naar zich toe trok. "Na meer dan een jaar niet te hebben gebokst, stond Alicia weer in de ring tegen een lastige tegenstander. Alicia voerde het plan goed uit en sloeg haar tegenstander op verschillende momenten aan in de wedstrijd. Nu Alicia weer in het wedstrijdritme zit, kan het alleen maar beter worden", zei haar trainer en vader Paul Holzken van BoxingGym Holzken na afloop van de wedstrijd.

Toekomst
Holzken hoeft niet lang stil te zitten, want op 19 januari en 23 februari vecht zij in Denemarken op grote profgala's. Met haar team aan haar zijde ziet de toekomst voor Holzken er rooskleurig uit.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Wat zijn uw plannen voor de komende Paasdagen?Reageren!