Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1fe827
Sport

Eerste Sport Awards Meierijstad

Meierijstad - Het is inmiddels al even bekend dat Sint-Oedenrode geen eigen Sportgala meer heeft. Het maakt plaats voor een variant waar heel Meierijstad bij betrokken is. Op maandag 29 april vindt de eerste editie plaats in 't Spectrum in Schijndel. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt volgens de Sportraad en de gemeente één groot sportfeest voor en door sporters.

De gemeente kent een actief verenigingsleven, een groot sportaanbod en een hoge sportparticipatie. Maar liefst 50.000 van de 80.000 inwoners van Meierijstad doen aan sport. Dat maken maar liefst 5.000 vrijwilligers bij 150 verenigingen mede mogelijk.

Feestprogramma
Het feest begint voor de jeugd al in de middag. De sportverenigingen presenteren zich dan met workshops, demonstraties en clinics. Als hoogtepunt van de middag worden de jeugdige kampioenen, in de leeftijdscategorie 5 t/m 14 jaar gehuldigd, de genomineerde sporters worden beloond met een Sport Award en de winnaar van de publieksprijs wordt bekend gemaakt. In de avond gaat het feest verder voor de volwassenen. De kampioenen (vanaf 15 jaar) worden gehuldigd, de Sport Awards worden uitgereikt en de winnaar van de publieksprijs wordt bekendgemaakt.

Nomineren voor Sport Awards en publieksprijs
Tot en met 30 januari kan iedereen in Meierijstad sporters en sportploegen voordragen voor een Sport Award 2018 in de categorieën sporter, sportploeg, sporter of sportploeg met een beperking en sportvrijwilliger en zowel voor de jeugd als de senioren. Een onafhankelijke jury bepaalt de winnaar per categorie. Zij ontvangen een Sport Award. Daarnaast is er een Publieksprijs 2018 te winnen. Alle sporters in Meierijstad kunnen vanaf 27 november sporters, sportploegen en vrijwilligers nomineren via de website. Op 31 januari worden alle genomineerden bekend gemaakt en kan iedereen in Meierijstad zijn stem uitbrengen. Dat kan tot 22 april. En op 29 april wordt ook bekendgemaakt wie deze Publieksprijs heeft gewonnen.

Nomineren en stemmen kan via www.sportawardsmeierijstad.nl. Daar zijn ook alle criteria en andere informatie over de Sport Awards Meierijstad op te vinden.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!