Afbeelding

Roois gezin ruim twee maanden onderweg in Europa

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nederland leefde nog in de nazomer, een nazomer die nog een heel tijdje zou duren, toen het Rooise gezin van Helmi Harperink en Koen van der Sommen en hun kinderen Eefie en Goesje begon aan hun ontdekkingsreis door Europa. Toen we in oktober over hun avontuur schreven was hun camper in de garage. Hoe vergaat het de reizigers nu?

De reparatie van Nooky, zoals de camper inmiddels liefdevol is gedoopt, geeft het jonge Rooise gezin de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Daarvoor hebben zij een auto gehuurd, zodat niet elke dagtocht te voet of moet de fiets moet worden volbracht. Maar als dan eindelijk het verlossende telefoontje komt dat de auto weer rijdt kan hun geluk en zeker dat van Eefie en Goesje niet op. Nog kort voor sluitingstijd van de garage is het gezien verenigd met hun vertrouwde Nooky.
Omdat het gezin het noorden van Spanje de laatste dagen uitgebreid had gezien, stond de neus van Nooky eigenlijk vrij snel in de richting van Portugal. Rijdend door dorpjes waar de tijd wel duizend jaar stil gestaan lijkt te hebben, komt de Portugese grens steeds dichterbij. Terwijl het landschap steeds bergachtiger en bosrijker wordt en de zon langzaam maar zeker onder gaat, rijden Koen en Helmi met hun camper ongemerkt het noordoosten van Portugal binnen. Oude kastelen en lekker eten kluisteren Koen en Helmi met hun kinderen een paar dagen aan het Portugese dorpje Braganca, voordat ze weer verder reizen richting Atlantische kust.

Wilt u lezen hoe dit avontuur verder gaat? Lees dan verder in DeMooiRooiKrant van deze week.


Afbeelding
Afbeelding