Logo mooirooi.nl
Henri Schouten (hurkend) instrueert de Dames 1 van PSV-waterpolo   | Fotonummer: 47fb4e
Henri Schouten (hurkend) instrueert de Dames 1 van PSV-waterpolo (Foto: )
Sport

Rooienaar wil met PSV waterpolo nog hogerop

Sint-Oedenrode - Rooienaar Henri Schouten speelde ooit met veel plezier waterpolo in Heren 1 van Argo. Maar het trainen en coachen van een waterpoloteam vond hij nog veel leuker. Inmiddels is Schouten alweer een aantal jaren coach en trainer van de Dames 1 selectie van PSV-waterpolo uit Eindhoven. DeMooiRooiKrant sprak met hem.

Bij de clubnaam PSV denken veel mensen aan Eindhoven, Philips en voetbal. Op zich niet vreemd. Immers de landskampioen voetbal, speelt ook onder de naam Philips Sport Vereniging. Maar Eindhoven telt veel sportverenigingen die van oorsprong op de een of andere manier binding hebben met de Eindhovense lampenfabrikant. "Toch zijn het allemaal zelfstandige verenigingen die naast de naam alleen nog gemeenschappelijk hebben dat ze uit Eindhoven komen", legt Henry desgevraagd uit.

In tegenstelling tot hun voetballende collega's zijn de waterpoloërs geen van allen profsporters en werken en/of studeren overdag. Maar het zijn allemaal topsporters die heel intensief met hun sport bezig zijn. De dames trainen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond en dan staat er nagenoeg elk weekend ook nog wel een wedstrijd op het programma. Hetzelfde geldt voor Schouten, ook hij begeleidt het team gewoon naast zijn normale werk als projectleider bij Stork waarvoor hij in heel de Benelux onderweg is.

Een van de eerste vragen die opkomt, is toch wel hoe je coach wordt van een waterpoloteam dat toch wel aan de bovenkant van het segment speelt? Maar zoals zo vaak blijkt het een combinatie van toeval, talent en vooral inzet te zijn. "Ik ben naar PSV gegaan toen mijn kinderen die beiden ook waterpoloën bij PSV gingen spelen. Voor die tijd was ik al een aantal jaren coach en trainer bij het WOC (Waterpolo Opleidingcentrum Zuid). Toen mijn kinderen naar PSV gingen, heb ik daar eerst een paar jeugdteams gecoacht en getraind. Daarna was ik coach van Heren 2 en daarna Dames 1 ", antwoordt Henri.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!