Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 380f19
Sport

Eerste helft voor Nijnsel, tweede voor Avesteyn

Nijnsel / Dinther - Een harde, maar matige topper. Zo kan de wedstrijd tussen Avesteyn en VV Nijnsel / TVE Reclame het best getypeerd worden. De thuisploeg heeft het hele seizoen nog niet verloren. De gasten de laatste zes wedstrijden niet meer. Ook deze gure zondag stapte er geen verliezer van het veld.

Hoge ballen, slechte passes, harde tackles (vooral van de thuisploeg) en amper combinaties. De ploegen aapten elkaar na. Zo kopieerde Avesteyn in de tweede helft zelfs de eerste 45 minuten van Nijnsel. Toen was Nijnsel namelijk beter en kwam de thuisploeg amper bij het vijandelijk doel. Toch was Avesteyn gevaarlijker dan Nijnsel. Het raakte de lat, zag een – terecht – doelpunt afgekeurd en schoot een paar keer voorlangs. Ook goalie Youri Dortmans kwam er nog aan te pas als redder van het geel-blauwe schip. Een katachtige reflex hielp de beste kans van Avesteyn om zeep. De onterecht afgekeurde goal kwam ook op zijn conto. Dortmans wilde een bal het veld in trappen, maar schoot tegen de spits aan en zag de bal het doel in hobbelen. Gelukkig voor Nijnsel vond de scheidsrechter de spits hinderlijk dichtbij staan. Een doelpunt op deze wijze zou niet bij het verder sterke optreden van Dortmans gepast hebben.
Avesteyn viel in de ogen van de Nijnselse supporters tegen. Toch zagen ze ook dat de oranje formatie voor iedere meter knokte en moeilijk te kloppen is. Nijnsel in goede doen had de ban kunnen breken, maar het spel was gewoonweg niet toereikend genoeg om uiteindelijk drie punten in te kunnen lopen. Het ontbrak in Dinther vooral aan balvastheid voorin en ook de middenvelders waren slordig aan de bal. Omdat de verdediging goed bij de les bleef, hoefde de bediener van het scorebord niet in actie te komen. Kansen kreeg Nijnsel vooral in de eerste helft. Stefan Hulsen schoot in de derde minuut net naast, Jelle de Louw over en even later soleerde hij de zestien meter binnen. Hij wilde terugleggen waar hij beter had kunnen schieten. In de laatste tien minuten zette Nijnsel nog wat aan. Alleen invaller John Egelmeers was er nog dichtbij, maar zijn schot zag hij geblokt.
Zo blijft de achterstand op de koploper zes punten. Die marge had zomaar kleiner kunnen zijn als de scheidsrechter voor een vliegende tackle op Johan van der Pas rood had getrokken.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!