Afbeelding

EHBO-diploma halen?

Algemeen

Sint-Oedenrode - EHBO-vereniging Sint-Oedenrode organiseert eenmaal per jaar een cursus voor het behalen van het EHBO-diploma.

De cursus EHBO volgt de nieuwste richtlijnen van het Oranje Kruis. Wat kan een hulpverlener doen bij ongevallen en wat moet hij vooral niet doen? We behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen: van kneuzingen en reanimatie tot bloedingen en allergische reacties. Tijdens praktijkoefeningen werken we met Lotusslachtoffers. Wonden worden opgezet en eerste hulpsituaties worden nagespeeld. De cursist leert daardoor op een realistische manier om te gaan met ongevallen en het gedrag van slachtoffers.

De start van de cursus is op donderdag 17 januari 2019 en zal op donderdag 28 maart 2019 eindigen met een examen. De cursus bestaat uit totaal 10 avonden van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers, maximaal twaalf. De EHBO cursus zal worden gehouden bij zorgboerderij Dommelhoeve, Cathalijnepad 1 te Sint-Oedenrode. Voor meer informatie over kosten of aanmelden kunt u mailen met: info@ehbo-sint-oedenrode.nl