Een volle zaal met ondernemers wordt toegesproken door Jan Goijaarts.
Een volle zaal met ondernemers wordt toegesproken door Jan Goijaarts. Foto: Jeroen van de Sande

Ondernemers ontbijten massaal samen

Algemeen

Meierijstad – Zo'n tachtig ondernemers werden verwacht door gemeente Meierijstad, maar het werden er uiteindelijk 125. "Ik vind het fijn en ik ben trots dat er zoveel gereageerd hebben en op komen dagen", steekt wethouder Jan Goijaarts zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. De ondernemers kwamen in het kader van de Dag van de Ondernemer samen voor een ontbijt.

"De dag van vandaag past precies in het programma van deze week in het gemeentehuis", gaat Goijaarts verder. "Het is de week van fris en anders. We hebben onze medewerkers uitgedaagd om een fris en ander idee in te leveren." Ook de ondernemers kregen een opdracht om uit te denken. Laat dat maar aan hen over, want ondernemers zijn altijd bezig met verder denken. In de verschillende groepen ontstond dan ook de nodige dynamiek. Ondertussen leerden de Veghelse, Schijndelse en Rooise ondernemers elkaar beter kennen. Daar komen de meesten uiteindelijk voor naar het gezamenlijk ontbijt.
Voor de organisatie is het direct duidelijk geworden dat het initiatief geslaagd is. De kans is dan ook groot dat het volgend jaar weer wordt opgepakt. De ondernemers zijn de Dag van de Ondernemer in ieder geval met een gevulde maag en een leuke presentje in gegaan.
 

Afbeelding