Luc Branten uit Sint-Oedenrode in actie.
Luc Branten uit Sint-Oedenrode in actie. Foto: Karel Branten fotografie

Trial spektakel tussen Rooi en Schijndel

Algemeen

Sint-Oedenrode / Schijndel – Op zaterdag 3 en zondag 4 november is het weer zover. MTCOB organiseert het 40ste Nederlands Kampioenschap motortrial voor de jeugd en het Open Nederlands Kampioenschap voor 18+ tweedaagse. Het vindt plaats op het terrein aan de Vlagheide.

Heel wat leden van MTCOB in Schijndel gaan a.s. zondag strijden om een goede plaats te behalen op het Nederlands Kampioenschap Jeugd en op het Open Nederlands Kampioenschapvoor de leeftijd van 18 jaar en ouder. MTCOB organiseert de veertigste kampioenswedstrijd waar je aan het einde van dit weekend de titel Nederlands Kampioen op je naam kunt zetten. Het is mooi om te zien dat jong en oud in actie komen om te strijden voor een podiumplaats.
Het is helemaal speciaal voor MTCOB Schijndel om dit veertigste kampioenstrial te organiseren omdat de club ook zelf dit jaar veertig jaar bestaat. Bij motortrial is het de bedoeling om een van te voren uitgezette proef (nonstop) met zo min mogelijke strafpunten te rijden. Een voetje zetten levert een strafpunt op, vallen vijf en zo zijn er nog meer spel regels. Op een wedstrijd dag worden 8 of 10 verschillende nonstops  4 keer gereden.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze tak van motorsport, dan bent u van harte welkom op het Nederlands Kampioenschap trial voor de jeugd en het Open Nederlands Kampioenschap 18+ op zaterdag 3 en zondag 4 november a.s. aanvang van de wedstrijd is 10 uur. De trialclub M.T.C.O.B. is gelegen aan de Vlagheide 6F, 5482 NM te Schijndel. De entree is gratis!