Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Houtbedrijf Van Aarle krijgt vignet

Algemeen

Sint-Oedenrode – Erik van Aarle van Houtbedrijf Van Aarle kreeg gisteren uit handen van Fairtrade Meierijstad een vignet uitgereikt als beloning voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De reden? Het voeren van een duurzaam beleid. Het hout bij Van Aarle heeft namelijk een FSC-keurmerk.

Een FSC-keurmerk houdt in dat het hout duurzaam is geproduceerd en uit een legaal circuit komt. "We regelen de inkoop en verkoop van hout op een goede manier. Dit hout wordt op de juiste manier gewaarborgd en er komt altijd herplant voor in de plaats", is Erik duidelijk. Voor de Fairtrade-commissie een duidelijke reden om hem het vignet te overhandigen. Niet geheel toevallig vond de overhandiging middenin de Fairtradeweek plaats. Die loopt van 27 oktober tot en met 4 november.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Meierijstad voldoet inmiddels bijna aan alle criteria om als compleet stad het Fairtrade-keurmerk te krijgen. Het laatste criterium waar nu nog aan gewerkt wordt, betreft bedrijven, die niet fairtrade producten verkopen of gebruiken, maar wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ook voor MVO zijn landelijke normen opgesteld. MVO kan bijvoorbeeld inhouden dat zij producten verkopen met duurzaamheidskeurmerken zoals FSC, MSC, UTZ, EKO. Maar ook dat zij gebruikte bouwmaterialen, gebruikte huishoudelijke artikelen of gedragen kleding verkopen, energie besparen, of dat ze op duurzame wijze gekweekte bomen of groenten en fruit verkopen.