Odisco benut te weinig kansen

Sint-Oedenrode - In de kou mocht Odisco afgelopen zondag thuis tegen Oxalis. De eerdere wedstrijd werd verloren door een slechte start. De dames waren vandaag vastberaden dit niet weer te laten gebeuren.

Odisco begon dan ook sterk aan de wedstrijd en kwam na elf minuten op 3-1 voorsprong. Vanaf dit moment ontstonden de problemen: Odisco speelde beter dan Oxalis, creëerde veel meer kansen, maar vergat zichzelf te belonen. Er werd door de thuisploeg zelfs niet meer gescoord in de eerste helft. Oxalis wist twee verdedigende fouten (strafworpen) te benutten, waardoor er met 3-3 gerust werd. In de rust werd de dames verteld dat de fouten eruit moesten en dat de kansen met overtuiging genomen moesten worden. Het spel was weer prima, nu moesten de doelpunten gaan vallen. Na rust stond Odisco verdedigend nog beter en gaf bijna geen kansen weg. Aanvallend werd wederom voldoende gecreëerd, maar de afmaak daarvan bleef achter. Na 20 minuten in de tweede helft wist Oxalis een doelpunt te scoren: 3-4. Odisco bleef beter en vond genoeg kansen, maar het lukte niet om deze af te ronden. De thuisploeg bleef wel werken en in de 28e minuut viel eindelijk de 4-4. Odisco zette nog een tandje bij, kreeg nog een zeer grote kans, maar ook deze werd gemist. Odisco deed zichzelf vandaag ernstig tekort door niet te scoren. Met dit gelijke spel gaat Odisco als tweede de zaalcompetitie in. Na de zaal gaat de ploeg weer verder strijden om de eerste plaats.