Afbeelding
Foto: Esmee Frieser

Clubkampioenschap doubletten

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na de vierde speelavond bij Cloeck & Moedigh om het clubkampioenschap doubletten 2018 begint het te spannen. Deze week moet in de voorronde nog één wedstrijd worden gespeelde en daarna nog een finalepartij.

In poule A verloor het doublet Karel Verschuijten/Trudy van der Hagen (5 +22) beide partijen en viel daarmee terug naar de tweede plaats. Het doublet Erik Verschuijten/Maria de Beer (6 +24) neemt, dankzij 1 winstpartij, nu de eerste plaats over. Beide doubletten ontmoeten elkaar in de komende laatste partij uit de voorronde, waardoor dit bij voorbaat een spannende partij beloofd te worden. Door twee winstpartijen klom het doublet Pieter Vereijken/Jan van der Schoot (5 +19) op naar de derde plaats en is daarmee nog een serieuze outsider. Want waar twee honden vechten om een been, loopt de derde er mogelijk mee heen. In poule B blijft het doublet Jan Verschuijten/Karel Kreijveld (7 +66) stevig aan de leiding. Het wordt alleen nog bedreigd door het doublet Kees Luijten/Ria van de Loo (7 +43), dat ook beide partijen won. Voor beide doubletten is het zaak de komende laatste partij uit de voorronde te winnen, waarbij ze beide nog geduchte tegenstanders zullen ontmoeten die zich niet zo gemakkelijk opzij zullen laten zetten. Kortom het wordt een mooie laatste avond.
De dagwinst in de zondagmiddagcompetitie ging naar Bert Goorts (3 +25). Tweede werd Mari Saris (3 +21) en derde Jos van der kallen (3 +17). Met twee winstpartijen werd Jan in 't Zandt (2 +16) vierde en Jos van Eck (2 +15) vijfde.