Afbeelding

VV Nijnsel / TVE Reclame verdiend naar winst

Algemeen

Nijnsel trad aan tegen de Sociale Club Maria Heide uit het gelijknamige dorp uit Meierijstad. Wat is er nog fijner om in de Oktobermaand Mariamaand tegen deze vereniging te spelen? Het was ook best wel een aantal jaren geleden maar ze waren nog steeds gekleed in stemmig groen. Een jong, fris team dat in deze competitie tot nu toe nog niet heel succesvol was. Maar de verschillen zijn klein, zo bleek in de afgelopen weken.

Nijnsel begroette met opluchting Jelle de Louw die in de eerste wedstrijd geblesseerd raakte en tevens Rick van der Vleuten die met wat liesachtige klachten enige weken buitenspel stond. De wedstrijd was koud aan de gang toen De Louw opnieuw zijn klasse toonde en de bezoekers al ras op een 1-0 achterstand trakteerde. Dat smaakte naar meer. De bezoekers raakten er echter niet van de in de war en schoven toch waar mogelijk op naar het Nijnselse doel. Een kwartier later leverde dit al de gelijkmaker op. De defensie van de gastheren zag er niet goed uit en de groenwitten buitten dit deficit goed uit; 1-1. Er viel vervolgens niet zo heel veel lijn te ontdekken in de aanvalsopbouw van beide ploegen en zo gingen spelers en toeschouwers logischerwijs met 1-1 aan een warme versnapering. Stagiaire Antoon Verhagen deed als Hoofd Terreindienst zijn uiterste best, oogstte veel lof en de slappe thee werd hem met gretigheid vergeven.
Na de pauze probeerde Nijnsel de bakens te verzetten en voerde de druk langzaam maar zeker op. Dit offensief leverde ook kansen op maar de finishing touch liet te wensen over. De groene muur bleef relatief makkelijk overeind al bleef het hoekschoppen regenen. In de eerste vijfenveertig minuten telde het publiek al dertien corners, verdeeld over beide partijen maar in de tweede helft eigende de thuisploeg zich de meesten toe. De druk bleef maar toenemen maar een verdediger schilderde echter de 2-1 op het bord. Na een loepzuivere voorzet van Arjan van Zutphen kopte namelijk de sterk opgekomen Stefan Witlox raak, strak onder de lat en onhoudbaar voor de verbouwereerde keeper. Wat een ontlading. Er waren 75 minuten gespeeld en alle aanleiding voor Nijnsel om de druk nog verder op te voeren, op zoek naar de bevrijdende 3-1. Die viel echter niet, ondanks meerdere schoten op doel die de keeper van SCMH met het nodige kunst en vliegwerk uit zijn doel hield. Bij een paar gevaarlijke tegenstoten was keeper Youri Dortmans op zijn beurt zeer alert en met enkele bekwame reddingen hield hij de bezoekers van de gelijkmaker af. Het zou niet verdiend zijn geweest, maar wat maakt dat uit? Het eindsignaal was dan ook zeer welkom en Nijnsel wist dat het goede zaken had gedaan.

Zondag naar Herpen
Vorig seizoen zorgde Herpinia er hoogstpersoonlijk voor dat Nijnsel via de nacompetitie afzakte naar de vierde klasse. Overigens wist het team zelf later ook niet de derde klasse te bereiken. Nu dus een mooie kans op revanche op het team dat niet zo goed draait ofschoon het afgelopen zondag een fraaie puntendeling uit het vuur sleepte tegen en in Boskant. Desalniettemin wil Nijnsel de drie punten graag mee naar huis nemen. Supporters zijn van harte welkom bij Herpinia-Nijnsel waarbij de bezoekers weer nagenoeg compleet kunnen aantreden.


Afbeelding
Afbeelding