Afbeelding

Jamie Bekkers kampioen van Zuid-Nederland

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag werden in Gilze de districtskampioenschappen gehouden van het district Zuid-Nederland. Jamie Bekkers wilde maar wat graag zijn titel van vorig jaar prolongeren.

Jammer was dan wel dat hij maar twee partijen hoefde te draaien. Het was dan wel weer goed dat hem dit ook weer lukte. Jamie blijft onberekenbaar en dat is ook wel weer zijn charme. Het bezorgt zijn trainer wel de nodige grijze haren.
Quinten Marinus wist zijn eerste partij snel te winnen. Quinten is een knokker dus dit zou nog wat kunnen betekenen. Helaas ging dit feestje niet door en verloor hij twee keer. Maar hij heeft in zijn eerste optreden op dit niveau wel laten zien dat hij capaciteiten heeft. Nu maar rustig verder bouwen. Youri Biemans verloor zijn eerste partij om er daarna toch maar mooi twee te winnen. Helaas verloor hij zijn vierde partij en was het over en uit. Wat Youri heeft laten zien geeft wel hoop voor de toekomst.
Wick van de Ven was vorig jaar ook kampioen geworden. Dit jaar moest hij in een hogere leeftijdscategorie en dat was toch wel weer wennen. Wick won zijn eerste twee partijen zeer overtuigend. In zijn derde partij verloor hij op scheidsrechterbeslissing. Hij was wel gretig maar ook slordig. Daarna ging het in zijn vierde partij om de derde plaats. De twee judoka's waren aan elkaar gewaagd. Helaas voor Wick kwam zijn tegenstander tot een score. Toen moest Wick wel komen. Toen maakte hij niet de juiste keuze en verloor de partij. Helaas dus geen ereplaats voor Wick dit jaar. Voor Wessel Biemans ging het nog wat te snel. Hij mag volgend jaar op voor een herkansing.