Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Blom en Pushpa vertrekken uit Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Bisschop Mgr. De Korte van 's-Hertogenbosch kondigde 7 oktober een reeks van overplaatsingen en nieuwe benoemingen af voor dit bisdom. Dit alles heeft ook zijn weerslag voor de Odaparochie. Pastoor-deken Vincent Blom en pater Pushpa gaan vertrekken.

De bisschop is voornemens Pater Pushpa op 1 februari 2019 te benoemen tot kapelaan van de parochie H. Bernardus van Clairvaux in Bergeijk en de omliggende dorpen. Vanaf dezelfde datum zal de bisschop pastoor-deken Vincent Blom benoemen tot plebaan van de Sint-Jan in Den Bosch en daarnaast tot pastoor van de parochie Den Bosch - Rosmalen - Empel.
Gelijktijdig wil de bisschop twee nieuwe priesters benoemen voor de Odaparochie in Sint-Oedenrode / Son en Breugel. Als opvolger van Vincent Blom wordt de priester Robert van Aken benoemd tot pastoor. Hij is nu werkzaam in het parochieverband 's-Hertogenbosch. Bryan van de Mortel, die op 26 mei jongstleden tot priester is gewijd, wordt als kapelaan de opvolger van pater Pushpa. Pastoor Van Aken gaat wonen op de pastorie aan het Mgr. Bekkersplein in Eerschot. Kapelaan Van de Mortel op de pastorie naast de Nijnselse St. Antoniuskerk.
Het vertrek van pastoor Vincent Blom naar 's-Hertogenbosch brengt met zich mee dat hij zijn taak als deken van het dekenaat Veghel / Sint-Oedenrode moet neerleggen. Het bisdom hoopt op korte termijn één van de priesters uit het dekenaat tot nieuwe deken te benoemen.
Het Odaparochiebestuur kijkt in dankbaarheid terug op het vele werk en de grote inzet van zowel pater Pushpa als van pastoor Vincent Blom in de voorbije jaren, zo laat het op haar website weten. Samen met Manon van den Broek en de diakens Wilchard Cooijmans en Frank van der Geld was er een hecht en actief team.
In zijn toelichting op de benoemingen zegt Mgr. De Korte: "Zes pastoors en drie kapelaans krijgen binnen ons bisdom een nieuwe taak. Zij verlaten een vertrouwde omgeving. De aankondiging van het vertrek is voor pastores en parochianen niet gemakkelijk. Toch is het goed dat priesters af en toe een nieuwe start kunnen maken. Bij mij leeft de hoop dat nieuwe herders binnen de parochies dynamiek en missionair elan zullen brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de priesters zich op hun nieuwe stek spoedig thuis zullen voelen en vanuit hun verbondenheid met Christus aan hun taak inhoud zullen geven."