Henk Dortmans was meer dan 10 jaar voorzitter van Klavertje Vier
Henk Dortmans was meer dan 10 jaar voorzitter van Klavertje Vier

Klavertje Vier is een deel van mijn leven geworden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is alweer ruim een maand geleden dat Henk Dortmans stopte als voorzitter van de Nijnselse toneelvereniging 'Klavertje Vier'. Toch vonden wij het bij DeMooiRooiKrant de moeite waard om met Henk terug te kijken op de jaren dat hij deze club mocht leiden.

"Ik was als voorzitter niet meer dan de andere leden van de vereniging", vertelt Henk. "Ook ik kreeg van de regiseur gewoon een rol toebedeeld. Dat was de ene keer een droomrol en de andere keer moest ik er ook gewoon het beste van maken. Maar ook in de vereniging vond ik mijn rol niet anders dan die van anderen. Ik vond en vindt het nog steeds belangrijk, dat besluiten unaniem worden genomen. Dat kost misschien wel meer tijd, maar het resultaat is er dan ook naar".

Het bovenstaande typeert Henk zoals hij thuis aan de keukentafel over de periode vertelt dat hij voorzitter was van Klavertje Vier. Uit zijn woorden klinkt duidelijk door dat Klavertje Vier, sinds hij in 2004 voorzitter werd, wel een beetje zijn kindje is geworden. Even later zegt de geboren en getogen Nijnselaar dat ook. Hij spreekt verschillende keren zijn complimenten uit naar de mensen van de vereniging. Niet alleen naar de toneelspelers, maar ook naar de grote groep vrijwilligers die er nodig zijn om elk jaar weer een toneeluitvoering van formaat in de Beckart neer te zetten. Ook de sponsoren krijgen veel lof van Henk: "zonder hen zouden de toegangskaarten misschien wel een keer zoveel kosten, dan zouden de voorstellingen voor grote groepen mensen toch moeilijker of niet betaalbaar zijn".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant