Zwembad De Neul
Zwembad De Neul

Renovatie zwembad De Neul loopt vertraging op

Algemeen

Sint-Oedenrode – Het onderzoek naar de aanpak en het benodigde krediet voor zwembad De Neul gaat langer duren dan voorzien. Uit onderzoek is gebleken dat met name de gevels, daken en bassins van het 40 jaar oude zwembad, dat jaarlijks 90.000 bezoekers trekt, ingrijpender moeten worden gerenoveerd. "Het wordt duurder om het bad toekomstbestendig te maken" aldus de gemeente. De noodzaak van een eigen zwembad in Rooi staat echter niet ter discussie. Wel zou uit het nader onderzoek kunnen blijken dat nieuwbouw een betere oplossing zou kunnen zijn.

"De gebruikersraad van het zwembad is er van op de hoogte gebracht dat uitvoering in 2019 niet mogelijk is. Voor de vaste gebruikers van het bad betekent dit dat alle zwemactiviteiten zoals zwemlessen, doelgroepzwemmen, verenigingszwemmen en het vrij zwemmen door kunnen gaan tot het begin van de zomervakantie op zaterdag 6 juli 2019" aldus de gemeente.

Tom van Wanrooij van de gebruikersraad maakt zich niet ongerust over de vertraging. "Het voortbestaan van het zwembad staat absoluut niet ter discussie, dat staat bij ons voorop."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant