Jelle de Louw gaat een corner voorslingeren.
Jelle de Louw gaat een corner voorslingeren. Foto: Jeroen van de Sande

VV Nijnsel vergeet zichzelf te belonen

Nijnsel - Na een goede oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag waarin het eerste van VV Nijnsel / TVE Reclame gelijkspeelde tegen DBS, stond zondagmiddag de volgende derdeklasser als tegenstander op de agenda. Sparta '25 had het lastig in Nijnsel, maar wist toch gelijk te spelen.

De ploeg uit Beek en Donk schrok zich in het eerste kwartier een hoedje. Nijnsel overklaste de groen-witten en liet zien dat de ploeg totaal anders in elkaar steekt in vergelijking met vorig seizoen. Enkele andere spelers, maar bovenal een ander systeem en daar wist Sparta '25 moeilijk raad mee. In de eerste tien minuten creëerde Nijnsel direct al enkele goede kansen, maar John Egelmeers en Arjan van Zutphen scoorden niet. In de vijftiende minuut was het wel raak toen aanwinst Jelle de Louw zich vastberaden vrijkapte en Stefan Hulsen in stelling bracht. Die liet zien waarom Nijnsel zo naar hem terugverlangde. Hij knalde de bal strak in de hoek. Over de hele wedstrijd gezien toonde Hulsen dat hij in Nuenen sterker is geworden. De ballen springen minder snel van de voet en in duels is hij daadkrachtiger. Een tweede maakte hij niet, maar dat had wel gemoeten. Hij kreeg namelijk nog drie goede kansen meer, waaronder een vrije trap die op de paal belandde. Jammer genoeg moest hij tien minuten voor tijd het veld ruimen door een armblessure.
Nog voor rust sloeg Sparta '25 toe tijdens een mindere fase van Nijnsel. De aanvoerder uit Beek en Donk bleek een plaag voor vooral Joost Vervoort en Stef Witlox. Keer op keer bleek hij de gevaarlijke man en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de assist gaf voor de 1-1. Op dat moment wankelde Nijnsel even, maar het bleef haar taken uitvoeren. Daardoor wachtte het eigenlijk op onachtzaamheden van Sparta '25. Die kwamen er niet echt, maar na enkele goede aanvallen werd er eindelijk weer eentje gepromoveerd tot doelpunt. Arjan van Zutphen scoorde weer eens na heel lange tijd. Hopelijk een bevrijdende treffer voor hem.
Ook in het tweede bedrijf was Nijnsel de bovenliggende partij. Ze durfden iets harder te spelen dan Sparta '25. en dus kwamen ze vaker voor de goal van de tegenpartij. Nijnsel had het al lang af moeten maken en langs de zijlijn werd al gezegd wat er dan zou gebeuren. Juist, de 2-2 viel, dit keer uit een prachtige vrije trap.