Het podium met de befaamde truien...
Het podium met de befaamde truien...

Geraint Thomas maakt het verschil

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wat was de Brit Geraint Thomas goed tijdens de Tour de France, verrassend goed. Voor de meeste zelfuitgeroepen Tourkenners althans, die meededen aan het Roois Tourspel. Boven slechts negen lijsten stond de renner van Sky als uiteindelijke geletruidrager ingevuld. Dat betekende voor de winnaar de ideale uitsprint, want zo eindigde Sam Borman op de eerste plaats.

Een onbekende naam voor de zaal, maar Borman is een vriend van de familie Van Meijl en dus trok Wim van Meijl het gele tricot aan en klom hij op de hoogste trede. Hij werd al snel geflankeerd door Rudy van de Bosch in het groen en mevrouw Vervoort, die beslag had weten te leggen op de bolletjestrui. Een derde plek voor haar dus…
Voor het eerst mochten deelnemers slechts vijf lijsten inleveren. Dit om te voorkomen dat één persoon de top 50 zou domineren. Dat is wel eens gebeurd en dat haalde een hoop lol weg bij andere deelnemers. De vraag was of deze nieuwe regel een negatief effect zou hebben op het aantal deelnemers. Het antwoord is nee, want maar liefst vijfhonderd unieke deelnemers leverden samen 738 lijsten in. En hoe meer lijsten er worden ingeleverd, des te beter dat is voor het goede doel.

Rooi Hart Safe
Dat goede doel werd enkele weken geleden al bekend gemaakt: Stichting Rooi Hart Safe. Deze organisatie heeft er voor gezorgd dat er in Sint-Oedenrode genoeg AED's hangen. De defibrillators worden eveneens door vrijwilligers van de organisatie onderhouden. Dat kost geld, evenals het in stand houden van gratis reanimatiecursussen. Daarom was een delegatie van de stichting compleet in haar nopjes toen Tourspel-voorzitter Leon Vorstenbosch de cheque van €2000,- overhandigde. Zo helpt het Roois Tourspel er aan mee om Rooi een stukje veiliger te maken én te houden.

Nog meer verrassingen? Eigenlijk niet. Dankzij hoofdsponsor Verfonline is ook deze editie van het populaire Tourspel weer doorgegaan en uiteindelijk is er ook weer iemand heel blij met een racefiets naar huis. Mustaars Bikes uit Schijndel zorgde daarmee voor het toetje.    

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jorrit Nederveen werd 105e, samen met 8 anderen. Echter won hij de loting en ging hij er met een dinerbon vandoor.
Afbeelding