Dit team bracht afgelopen week de pakketten rond.
Dit team bracht afgelopen week de pakketten rond.

Route SamenLoop voor Hoop bekend

Algemeen

Sint-Oedenrode – SamenLoop voor Hoop komt steeds dichterbij. Het mega-evenement vindt plaats op 1 en 2 september in het centrum van Sint-Oedenrode. De route is deze week kenbaar gemaakt aan de omwonenden.

Die kregen van de organisatie stuk voor stuk een informatiepakketje in – hoe kan het ook anders – een kaarsenzak. Die kaarsenzak en bijgeleverd kaarsje staan symbool voor het evenement. Iedereen mag een kaarsenzak versieren met een boodschap en die tijdens het evenement aan de route plaatsen. Dat zal gebeuren tijdens de kaarsenceremonie waarbij speciaal stil wordt gestaan bij mensen met kanker, die kanker hebben gehad, of die aan de ziekte zijn overleden.
Het centrum wordt meer dan 24 uur afgesloten voor verkeer. Aan het evenement doen een paar duizend mensen mee en natuurlijk worden er ook duizenden bezoekers verwacht. De organisatie is daarom al driekwart jaar bezig. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk het parcours. Dat moet plaats bieden aan al die deelnemers, maar ook voorzien zijn van nooduitgangen en toevoermogelijkheden. Daarnaast krijgen alle teams een eigen stand en staan er allerlei kraampjes. De start/finish is op de markt, waar ook het hoofdpodium staat voor het oude raadhuis. De route loopt over de markt aan de zijkant van de Gouden Leeuw en het Martinushuis over de Heuvel richting de Beurs. Daar slaat de weg linksaf de Kerkstraat in en via de Borchgrave en het Kerkplein vervolgt het pad weer naar de Markt. Daar lopen de mensen voor de cafés door weer richting het startpunt. 24 Uur lang worden er rondes gelopen. Tussendoor zijn er allerlei evenementen.
Nu de aanwonenden geïnformeerd zijn, stoomt de organisatie door naar de puntjes op de i. Over anderhalve maand is het zover en dan moet alles staan. Volgens voorzitter Ad van der Heijden liggen ze perfect op schema.