Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 033767
Foto:
Meierijstad

Krachten bundelen in onderhoud

Meierijstad - Besturen van gemeente Meierijstad, WSD en IBN zijn akkoord met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De sociale werkbedrijven IBN en WSD willen net als de gemeente Meierijstad, de bewoners nog meer betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en het beheer van openbare ruimte.

Mes snijdt aan twee kanten

WSD en IBN helpen de mensen aan het werk die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben; Bijvoorbeeld omdat ze re-integreren nadat ze lang werkloos zijn geweest of omdat ze een beperking hebben. De voormalige gemeente Veghel werkte voor de onderhoudstaken al met IBN; Schijndel en Sint-Oedenrode deden zaken met WSD. Jan Simons, algemeen directeur WSD is trots om samen met IBN een volgende stap kunnen zetten in het groenonderhoud in de gemeente Meierijstad: "In deze samenwerking versterken de doelen elkaar: een schone, fijne woon- en werkomgeving en het aan het werk helpen én houden van mensen die daar hulp bij nodig hebben."

Beleving als graadmeter onderhoud
Met de overeenkomst wordt het bestaande partnerschap op belangrijke punten vernieuwd. De gemeente Meierijstad wil een veilige en goed onderhouden en beheerde openbare ruimte. Vanaf 1 januari 2019 wordt er nog maar met éen integraal bestek voor groen en grijs gewerkt. Er blijft sprake van inbesteding; dat wil zeggen dat de gemeente de opdracht rechtstreeks gunt. Doordat WSD en IBN in de coördinatie en uitvoering samenwerken wordt de gemeente maximaal ontzorgd in de beheertaken.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!