Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Rooi 'n weekend lang bruisend

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dat ons dorp er twee dagen lang zonder subsidies ook iets feestelijks van kan maken kunt u komend weekend met eigen ogen aanschouwen, liever nog: zelf beleven!

Onder de naam 'Midzomernachtspektakel' heeft de gezamenlijke horeca in het centrum de handen ineen geslagen voor een zeer gevariëerd en aantrekkelijk live programma. Op maar liefst 4 podia in het dorp wordt uw zaterdagavond er eentje van níet voor de TV maar bijvoorbeeld naar het Kerkplein met Nos Jungit Apollo in een verrassende combinatie met de Dommelklanken. Pau live speelt bij De Ossekop, L 'Attaque bij D'n Dommel en De Kroeg heeft diverse bekende live-zangers gecontracteerd. En dat alles op loopafstand, net kort genoeg voor de nodige verfrissingen.

Die investering in goede live muziek zet zich de volgende dag voort in de Jaarmarkt, het jaarlijkse spektakel waarmee Rooi zich van haar beste kant laat zien. Ook dit jaar onverminderd in trek bij ondernemers, marktkooplui en standwerkers. Maar liefst 300 kramen, waaronder zo'n ouderwets spectaculaire bloemenwagen ('moet leeg!), nog afgezien van alle winkels die op deze dag heel graag opengaan en ook allemaal speciale aanbiedingen hebben. Defensie staat met 'n grote trailer in Het Kofferen om voorlichting te geven en hetzelfde geldt voor De Rijkspolitie op de Borchgrave. Op de Markt wordt een totaalplein gevormd door ASV autobedrijf, Autoschade Lambèrt en Van Kuringe assurantiën, voor geval van nood, zullen we maar zeggen. Het aanbod lekkere hapjes is groter dan ooit en evenwichtig verdeeld over de hele route. Honger is er niet bij!

Tijdens de Jaarmarkt is er live muziek op maar liefst zes terrassen, met o.a Esther van Heeswijk, Johnny T, Danny & Fritz, Twenty Six en Plan B. En, zoals de meeste van u al weten, 't hoeft niet persé om zes uur 's avonds afgelopen te zijn. De Rooise Jaarmarkt, da's 'n dagje feestelijk uit in je eigen dorp…