KV Nijnsel sluit seizoen af

Sint-Oedenrode - Op een zonovergoten bloedhete zondagmiddag speelde KV Nijnsel 1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Nijnsel nam het op tegen DAW, een ploeg die bij winst kampioen zou worden. Na een stevig teamontbijt was zowel team Nijnsel als het publiek klaar voor actie!

Nadat de pupil van de week Sem van Rixtel een mooie doorloopbal nam, klonk het startsignaal. DAW was direct op stoom en nam binnen enkele minuten de leiding met 0-4. Lichtelijk verrast scherpte Nijnsel direct haar verdediging aan, zodat de doelpuntenreeks gelukkig niet vervolgd werd. Na een stroeve start, werden er aan de kant van Nijnsel mooie kansen gecreëerd en rolde de bal er ook aan de kant van Nijnsel een aantal keer in. Het was echter DAW die zuiver was in haar schoten en hiermee de rust stand op een 4-12 wist te zetten.
Na een lekker koud glas ranja besloot Nijnsel er weer vol tegenaan te gaan, zodat er flink wat weerstand kwam op de aanvallen van DAW. Zij wisten dan ook na de rust meer dan tien minuten niet te scoren. Omdat Nijnsel hierin ook niet slaagde, bleef de stand lang onveranderd. Het laatste kwartier wist Nijnsel nog een paar behendige doelpunten te maken en kwam op een saldo van zeven. Dit was niet genoeg om de score van 19 doelpunten van DAW te evenaren. Met een stand van 7-19 klonk het eindsignaal en eindigt Nijnsel als vijfde in de poule. Toch bloemen en champagne bij Nijnsel, want het eerste team nam afscheid van Sandra Verhagen, Nicole de Koning, Selly van Roosmalen en Myrna Foolen. Zij gaan vanaf volgend seizoen in het tweede team korfballen. De komende weken zijn er nog tal van activiteiten zoals het auto wassen (9 juni) en het familie vriendentoernooi (17juni) gepland, voordat we definitief dit zomerseizoen gaan afsluiten. Iedereen is hier van harte welkom.