Afbeelding

Nijnsel belandt in nacompetitie

Algemeen

Nijnsel - De thuisploeg had nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen maar dan moest er in elk geval worden gewonnen van kampioenskandidaat Olympia'18 uit Boxmeer. Op 17 december 2017 ging de heenwedstrijd met 5-1 kansloos verloren.

De in het blauw gestoken gastheren begonnen de wedstrijd met een offensiefje dat enigszins dreigend was maar uiteindelijk niet de door hen gewenste voorsprong opleverde. De gastheren stelden daar aanvankelijk niet veel tegenover. Het was warm en ook de drinkpauze halverwege de eerste helft leverde geen extra energie op. Nijnsel dacht en hoopte een perspectiefrijke 0-0 ruststand te bereiken maar vijf minuten voor de thee brak op rechts de, zoals vaker, rechtsbuiten door en die rondde met een prima en enigszins droog schot af net in het gaatje naast de Nijnselse keeper: 0-1.
Met die stand werd de ranja opgesoupeerd. Na de pauze een aanvallender ingesteld Nijnsel dat nu wel aantoonde nog in zijn kansen te geloven. Het tempo was echter redelijk laag zodat de bezoekers zich aanvankelijk niet ongerust toonden. De schaarse kansen die zich voordeden waren echter groot, maar met name John Egelmeers had zijn dag niet en kreeg ogenschijnlijk de beste kansen niet over de doellijn gedrukt. De gasten vonden het allemaal prima. En zo ging Nijnsel langzaam maar zeker tegen de klok voetballen en dan wordt het spel er vaak niet nauwkeuriger op. Het geloof begon dan ook langzaam maar zeker weg te vloeien en in de dying seconds van deze wedstrijd wisten de gasten er nog 0-2 van te maken, louter voor de statistieken. Met de geboekte overwinning schoten ook zij uiteindelijk nauwelijks iets op.
Zondag speelt Nijnsel haar laatste wedstrijd, uit tegen Nooit Gedacht uit Geffen. Deze ploeg heeft al een periode te pakken en zal dan niet al te veel risico willen nemen om blessures en schorsingen te voorkomen. De bezoekers zullen proberen om de twaalfde plaats vast te houden, net boven Stormvogels dat vandaag een verrassende overwinning boekte. Het kan allemaal gebeuren aan het einde van de rit.
Wat in elk geval zeker is is dat Nijnsel op zondag 3 juni, direct na het 14e Jan Vervoort Bedrijventoernooi, een thuiswedstrijd speelt tegen een periodekampioen uit een vierdeklasse. Bij winst volgt op zondag 10 juni opnieuw een wedstrijd en als die wordt gewonnen, dan speelt Nijnsel op zondag 17 juni de laatste wedstrijd op neutraal terrein om bij winst degradatie af te wenden.

Zondag op Den Eimert: Dag der Beslissingen…!!
Aanstaande zondag 27 mei, de officiële afsluiting van het seizoen, staat er bij Nijnsel van alles te gebeuren! Allereerst de wedstrijd Nijnsel 6 – Erp 7, aanvang 10.00 uur. Bij winst of een gelijkspel tegen de nummer 2 is het kampioenschap een feit! Het is alweer even geleden dat een lager spelend seniorenteam de kampioensvlag kon hijsen, zodat het team onder de bezielende leiding van Jan Sanders op een grote supportersschare rekent! En dat hebben de mannen ook verdiend.
Om 12.00 uur de laatste wedstrijd van Nijnsel Vrouwen 1 die zich al eerder vrijspeelden maar nu aantreden tegen kampioenskandidaat Nooit Gedacht. Zij staan één punt voor op DSE VR1, dus er zal door de Geffensen gewonnen moeten worden. Een hele interessante pot. Daarna breekt de laatste Themamiddag van dit seizoen los, georganiseerd door….. Nijnsel Vrouwen 1!
Met ook nog Nijnsel 2, 3 en 7 in de wei kan het dus deze zondag zomaar een razend spannende dag worden met veel kampioensspanning. En daar doe je het als voetballer en supporter toch allemaal voor?!
Wij zien aanstaande zondag graag heel veel (Nijnselse) supporters op sportpark Den Eimert verschijnen, om 10.00 uur gaat het eerste spektakelstuk beginnen, Nijnsel 6 tegen Erp 7.