Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fcc46a
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

Verkuijlen verlaat witheet raadzaal

Sint-Oedenrode - Peter Verkuijlen van eenmansfractie Gemeentebelang Meierijstad is donderdagavond in woede uitgebarsten en heeft witheet de vergadering van de raadscommissie verlaten. Aanleiding daarvoor was een opmerking van raadslid Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel) die volgens Verkuijlen in de privésfeer lag.

Het incident deed zich voor bij het agendapunt over de bouw van zes sociale huurwoningen aan de Evertsenstraat in Veghel. Het collegevoorstel werd breed gedragen en ook Verkuijlen hield een pleidooi om kwalitatieve gezinswoningen te bouwen 'voor mensen met weinig geld'. Ook Van Voorst was positief over het voorstel, en ging met name in op de reactie van Verkuijlen. "Da's fijn. Het zou fijn zijn als dit in de toekomst ook zo is, als het voor zijn eigen voordeur is." Verkuijlen ontplofte. "Dat zijn privézaken, u hoort uw fatsoen te bewaren en uw mond dicht te houden!" fulmineerde hij en pakte vervolgens zijn spullen. Volgens Van Voorst was er niets aan de hand, omdat Verkuijlen de omstreden uitspraak in een openbare brief aan de gemeenteraad had medegedeeld.

Uit navraag blijkt dat de bewuste brief, ingekomen 4 juli 2017, een verzoek om informatie betreft in het kader van de Wet Openbaar Bestuur (WOB). Samen met enkele andere bewoners van de Eerschotsestraat waar Verkuijlen woont, spreekt hij in die brief zijn zorgen uit over "het woongenot en de waarde van onze woningen" omdat er plannen zouden zijn om daar sociale huurwoningen te bouwen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!