Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: bf71bf
Foto: Stagiar DMRK
Politiek Meierijstad

Glasvezel in het buitengebied, Boskant niet?

Boskant - Op naar glasvezel in het buitengebied van Meierijstad kopte de slogan van de glasvezelcampagne begin 2018. Inwoners van de buitengebieden van Meierijstad kunnen snel rekenen op supersnel internet. Een supermooi initiatief vindt commissielid Gert-Jan Uphus van Lijst Blanco. Toch wil hij aantekenen dat het opmerkelijk is dat er géén campagne word opgestart, in de zes kernen van Meierijstad waar nog géén glasvezel is aangelegd.

Glasvezel Buitenaf gooit er een stevige campagne tegenaan, stelt lokale ambassadeurs aan en nodigt alle inwoners van het buitengebied uit voor informatieavonden. Dit alles doen ze om vijftig procent van de bewoners in het buitengebied bereid te vinden voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk. En vermoedelijk met succes, gezien de hoge opkomst bij de informatieavonden.

Boskant is één van de zes kernen, naast Keldonk, Boerdonk, Eerde, Zijtaart en Olland, waar géén glasvezel is aangelegd. Commissielid Gert-Jan Uphus van Lijst Blanco heeft daarom navraag gedaan bij de inwoners van Boskant. Hij concludeert, op basis van de positieve reacties, dat de drempel van vijftig procent voor starten met het aanleggen van een glasvezelnetwerk haalbaar moet zijn.

Hierdoor dient Lijst Blanco op aangeven van commissielid Gert-Jan Uphus uit de kern Boskant een motie in, om een glasvezelcampagne op te starten voor de niet aangesloten kernen van Meierijstad. Om deze motie kracht bij te zetten hoopt Lijst Blanco op nog meer positieve reacties van de inwoners. Uw reactie kunt u sturen naar contact@lijstblanco.nl. Hiermee hoopt Lijst Blanco een meerderheid binnen de gemeenteraad van Meierijstad te halen. Daarbij tekent Lijst Blanco op dat glasvezel positief bijdraagt in het borgen of vergroten van de leefbaarheid in uw kern!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!